1 t/m 4-5 Duitsland-Nederland Calbe Saale

De eerste Internationale wedstrijd van dit jaar. De kop is er dus af en ik kan alleen maar hopen dat het een voorbode was van een beter Internationaal visjaar. Het resultaat was namelijk meer dan goed.

De rivier de Saale, een zijrivier van de meer bekende rivier de Elbe, is echt een prachtig viswater met een heel divers visbestand. We hebben dan ook van alles gevangen daar.
Het ging vooral om het vangen van brasem maar ook vingen we voorns, kolbleien, alvers, windes, nases, kopvoorns en zelfs een enkele barbeel.

Tijdens de trainingen kon je goed zien hoe belangrijk het is dat er op zo’n parkoers dagelijks wordt gevoerd want het werd met de dag aanzienlijk beter met de vangsten.

Ik was er eigenlijk van overtuigd dat op de eerste wedstrijddag iedereen 20 kilo ging vangen maar ook in Duitsland kwam er eind vorige week plotseling veel kouder weer opzetten. Extreem zelfs.
Van het ene op het andere moment ging het van 25 graden naar 5 graden en daar kunnen ook in Duitsland de vissen niet zo goed tegen.

Er werd nog steeds heel aardig gevangen, alleen niet meer zo extreem. Vooral aan de linkerzijde van het parkoers (toch het stroomafwaartse gedeelte) werden de kleinere vissen bijzonder belangrijk.

Ik stond werkelijk te kijken van het eindresultaat. Nog maar twee jaar geleden waren we hier ook.
We visten toen op de Elbe en kregen flink er van langs om het maar zachtjes uit te drukken.
Dat leek ook niet zo onlogisch want wij zijn veel minder gewend om op stromende wateren te vissen.
Nu hadden de Duitse tegenstanders een team bij elkaar gebracht dat me eerder sterker dan zwakker leek in vergelijking met hun team van twee jaar geleden en toch was de uitslag dit keer volledig anders met op beide dagen een flink puntenvoordeel voor ons.

Zonder nu te willen stellen dat alles alleen maar perfect liep kon ik toch duidelijk de vooruitgang zien die we hebben geboekt de laatste tijd. We presteerden prima gewoon wat mij betreft.

In het Duitse team zat de beste “stromend water-visser” die ik ooit heb gezien, Gunther Horler en hij won deze wedstrijd Individueel.
Toch zal hijzelf de eerste zijn die zal bevestigen dat het allemaal zeker niet ongelukkig liep voor hem. Op de eerste wedstrijddag werd hij verslagen door buurman Nico Bakkernes en op de tweede dag, terwijl hij op de eindplaats zat, gebeurde dat nog eens met nu Ramon Pasmans als buurman.
De tweede, derde en vijfde plek Individueel waren respectievelijk voor Ramon Pasmans, Ramon Ansing (die, let wel, nog altijd bij de Junioren U23 vist) en Nico Bakkernes.

In het teamklassement werd het op beide dagen een flink verschil in ons voordeel. Ik verwachtte eigenlijk een Duitse come-back na het verschil in de tussenstand na de eerste dag van 10 punten. Op de tweede dag wonnen we echter zelfs met 20 punten verschil en we wonnen dan ook verdiend deze wedstrijd. Prachtig!

Ik zag heel wat goede dingen hier en misschien wel het mooiste van alles was dat verschillende nog hele jonge vissers het hier buitengewoon goed deden. Ik was dan ook meer dan tevreden!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *