11-5 Gescheiden Koppel Vijver De Maatjes Nieuwmoer

Wat een mooi putje is dit toch. Ik kwam hier nu voor de derde keer en de visserij is zeker niet gemakkelijk.
Vandaag werd er een gescheiden koppel georganiseerd en na de allerlei andere activiteiten van de laatste paar weken had ik echt weer eens zin om zelf te vissen. In geschreven daarom met koppelmaat Jack Valkenburg.

Ik lootte bijna dezelfde plek waar ik enkele weken geleden zat. Blijkbaar is dit een bijzonder goed nummer maar ik krijg de visserij in ieder geval nog niet goed voor elkaar.
Nadat ik nog een keer terug was geweest om vrij te vissen na mijn laatste wedstrijd hier dacht ik in ieder geval iets te hebben opgestoken van de opgedane ervaringen maar dat kwam er vandaag niet helemaal (of beter gezegd helemaal niet) uit..

Ongelooflijk hoe moeilijk de vissen hier te vangen zijn! Je ziet soms perfekt dat er vissen op de voerplaats zitten, ze raken soms de lijn maar goed aanbijten is nog iets anders. En er zit toch zoveel vis.

Er wordt altijd gevist met een pauze en alles wat ik voor die pauze kon vangen waren twee brasems en twee voorns.
Gelukkig had Jack het wat beter gedaan en we stonden er niet eens zo slecht voor zo bleek.

Normaal gesproken is de visserij na de pauze wat beter maar zelfs dat lukte niet. Ik ving na de pauze nog slechts een (hele grote) brasem erbij, nog twee voorns en ook twee windes.

Het ging al niet goed en dan verspeelde ik ook nog enkele prachtige grote vissen. Ik had op een gegeven moment een hele grote winde al bijna bij mijn schepnet en toen schoot ook die vis nog los.
Ook Jack ving na de pauze niet meer zoveel en uiteindelijk eindigden we met ruim 13 kilo als vierde vandaag.

Vandaag viel er amper te vissen met rukwinden en de gehele middag stromende regen. Dat temperde zeker de vangsten. Vooral wanneer je zuiver wilt bijschieten met een kattapultje dan helpt die wind niet echt.

Hoe dan ook is dit een prachtig viswater. Ik kom hier zeker nog weer terug.
Vooral de giebels en ook de windes die hier in overvloed zitten zijn prachtige vissen om te vangen.
De sfeer hier uitstekend bovendien. Heel wat mensen doen allerlei werk en wat helemaal top is, er is volop aandacht voor jeugdige vissers. Prima allemaal

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *