16-1 Huizen Haven Hengelsport Nijkerk Koppel

We staan net voor een eerste echte winterperiode nu en aan de visserij is dat natuurlijk te merken. De visserij wordt meer plaatselijk en als je het verkeerd treft dan zijn er heel veel plekken waar weinig te vangen gaat zijn nu.
Je zal moeten vissen nu op plekken waarvan je zeker bent dat de vissen er zijn en zelfs daar zul je op de juiste plekken moeten zitten of, als het een wedstrijd betreft, moeten loten.

Afgelopen zaterdag visten we een wedstrijd uit de serie van Hengelsport Nijkerk. In het verleden zijn deze wedstrijden koppelmaat Simon vd Kolk en mij al vaak gunstig gezind geweest en vandaag zou dat niet anders zijn.

Omdat de loting altijd plaats vindt bij de hengelsportzaak in Nijkerk loot Frans Wulterkens altijd onze nummers voor deze wedstrijden en ik moet zeggen dat dit gemiddeld al vaak heel goed heeft uitgepakt voor ons. Nou vandaag was dat zeker niet anders. Onmiddelijk toen ik onze visstek zag wist ik dat we goed zaten. Ietsje links van de fietsenmaker en tegenover de blauwe vuilnisbak, dat kon bijna niet beter.

Het werd een hele vreemde visdag, zoals eigenlijk te verwachten. Tijdens de wedstrijd hadden we regen en natte sneeuw en het stormde ook nog, voordat tijdens het laatste wedstrijduur plotseling het weer nog iets verbeterde.
Voor ons was er weinig mis overigens, we vingen hartstikke goed, maar verder was duidelijk te zien, vooral als ik naar rechts keek, dat de visserij aanmerkelijk moeilijker was dan normaal.

Ik schreef het al, wij vingen eigenlijk uitstekend en wat vooral opviel was dat de vissen gemiddeld nu veel groter waren dan normaal. Ik had uiteindelijk 204 vissen op de teller staan, voor hier niet zo’n enorm aantal misschien, maar ik wist toch dat we een heel goed gewicht gingen hebben.
Uiteindelijk wogen onze vissen 22814 gram, voor dit soort dag een prima gewicht natuurlijk.
Ondanks de barre omstandigheden heb ik totaal geen kou gehad en eigenlijk gewoon heerlijk gevist.
Links van ons was ook prima gevangen. Veel meer stuks nog dan wij maar ook waren daar de vissen veel kleiner.

We wonnen uiteindelijk de wedstrijd na een onverwacht goede visdag. Wie rekent er nu bij dit soort omstandigheden op bijna 23 kilo voorn?? Echt niet normaal dit!!

7 antwoorden
 1. http://www./ zegt:

  Ummmmmm… qué buen aspecto. Tengo pendiente hacer un pastelito de éstos salado, pero viendo el tuyo… me ha tentado más!. Es más lindo y apetecible que el que vi en otra receta. jejejejejBesitos

  Beantwoorden
 2. http://www./ zegt:

  Vad mycket fint det finns på din blogg! Alltid lika roligt att hitta nya bloggar! är gärna med på din utlottning med tre lotter, har lagt till mig som följare och länkar så klart!

  Beantwoorden
 3. http://www.dopedopedope.com/ zegt:

  Runsaasi kasviksia sisältävän ruokavalion lisäksi D- ja C-vitamiinia vähän normaalia reilummin ja spirulina tabletteja kaverina. Inkiväärillä (ja neitsyt kookosöljyllä) terästettyä yrttiteetä, jos olo tuntuu tukkoiselta.-Piia V. –

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *