20-12 Huizen Haven serie Bouke vd Ploeg

Dit is en blijft een van mijn favoriete wedstrijdwateren in de winterperiode. Wat heb ik hier al vaak prachtige wedstrijdjes gevist! En bijna altijd is er volop vis voor alle deelnemers.

Vandaag was besloten om ook nummers uit te zetten in het kommetje waarin dit kanaaltje, want dat is het eigenlijk, eindigt.
Er zijn deze winter overal in Nederland enorm veel aalscholverproblemen. Bijna in iedere jachthaven of andere wintervisplekken wordt heel veel vis verstoord door deze op zich prachtige maar ook voor ons vissers hele vervelende vogels.
Ik kan maar een conclusie trekken, die beesten worden steeds vaker “gedwongen” zich vlakbij of beter gezegd “in” dit soort wateren te melden omdat ze elders nergens meer aan hun voedsel kunnen geraken.

Hier in Huizen zie je dat altijd perfekt aan de nummers die we uitzetten “het verst weg van het kommetje”. Deze nummers leveren altijd de gemiddeld grootste vissen op maar ook zijn juist dit de eerste plekken waar de vissen soms gewoon weg zijn. De oorzaak daarvoor is altijd hetzelfde, de aalscholvers.

Vandaag stond er een vak tussen het Chinese restaurant en de loopbrug en het andere dus in dat kommetje. Zelf lootte ik hier ook.
Er werd ronduit prima gevangen. Sterker nog, dit was een van de beste visdagen hier van de laatste jaren. Iedereen ving volop vis en het enige wat dan van de ene tot de andere plek verschilt is de gemiddelde grootte van de vissen.

Toon van Osch won vandaag met 14700 gram en dat is echt een gewicht “van de oude tijden” hier. Het laagste gewicht in dit vak was 7700 gram. Heb je dan een leuke visdag of niet??
Ook in ons vak was best goed gevangen. Jan Broess won ons vak met ruim 12 kilo en voor de laatste prijs in ons vak was nog 9400 gram nodig.

Ik kwam daar zelf niet aan vandaag. In tegenstelling tot de mening van allerlei “deskundigen” ving ik geen 12 kilo en ook geen minimaal 10 kilo zoals “met genoeg bombarie” werd voorspeld.
Ik eindigde met 8400 gram aan vooral relatief kleine vis. Genoeg vissen maar ook te klein. Een 5e plek in de sektor werd het.

Niet goed gevist vandaag, zo simpel is het. Veel te licht vooral voor de omstandigheden. De wind die ik “op kop” had maakte de zaken ook niet gemakkelijker daarbij. Vooral veel vissen kort gevangen. Hier kan dat omdat je kort onder de oever toch wat meer diepte hebt.

Volgende keer moet het beter.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *