22-12 Lage Zwaluwe Jachthaven

Het was vandaag voor het eerst dit jaar dat ik hier viste. Wel had ik gehoord dat hier meer vis aanwezig is dit jaar dan in Drimmelen. Toch zijn er ook hier al veel betere jaren geweest.

Hier zitten nog wel aalscholvers en die vormen volgens mij het grootste probleem. Alle hier aanwezige vissen zijn volledig opgejaagd en schuilen ergens in een hoekje van de haven.
Vooraf al was me verteld dat het rond half 4 net was of er een knop werd omgedraaid. Vanaf dan werd er plotseling vis gevangen. Het zou precies blijken te kloppen.

Organisator Gijs de Keizer had me vooraf vetreld dat mijn nummer van vandaag kansen gaf op een of enkele baarzen. Ik besloot dus om, pal tegen een van de meerpalen die de steigers in positie houden, wat grof geknipte wormen aan te voeren voor de baarzen en om wat verder weg van het steiger enkele voerbollen en wat hennep aan te voeren voor de eventuele voorns.

Na ongeveer een uur ving ik enkele flinke baarzen en ik besloot om me daar verder op te concentreren voorlopig. Voorns werden er verder toch nergens gevangen.
Ook de baarzen waren heel moeilijk te vangen trouwens, maar goed ik ving er 8, die alles bij elkaar toch wel ruim 2 kilo wogen. Die kun je dus alvast maar hebben natuurlijk.

En toen werd het half 4 en wat denk je dat er gebeurt?? Iedereen begint volop voorns te vangen. Onvoorstelbaar.
Nu zie je weleens ergens plotseling vis gevangen worden en die dan plek voor plek verder “opschuiven”. Hier en nu echter begon iedereen overal tegelijk vis te vangen.

Hoe het me verging?? Ik ging eigenlijk wat te lang door op de baarzen want toen ik op mijn voornplek ging vissen was mijn dobber binnen 2 seconden onder water.
Ik ving nog ongeveer 60 vissen in de laatste 45 minuten. Niet al te groot.
Dat bleek niet helemaal voldoende. Ben de Wijs, die eerder bijna net zoveel aan baarzen gevangen had als ik, ving zo’n 500 gram meer dan ik uiteindelijk, waarmee hij het vak won. Ikzelf werd tweede in dat vak met 4040 gram.

Wel lekker gevist. Dit is toch altijd weer zo’n mooie jachthaven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *