3-3 Drimmelen Tussenhaven Oudjeswedstrijd

Vandaag de laatste wedstrijd uit deze serie. Tja de winter loopt langzaam aan op zijn einde, hoewel ik met die uitspraak voorzichtig moet zijn zo besef ik in het begin van Maart.

Zo zonde eigenlijk van deze serie. Alles prima geregeld en georganiseerd, volop deelname bij de eerste wedstrijd, dit had alles om een hele mooie wedstrijdserie te worden.
Er was maar een ding mis dit jaar, de vangsten. Die waren hier werkelijk dramatisch.

Ik had nooit gedacht dat het me nog eens zou overkomen dat ik na een hele winter vissen in Drimmelen zou kunnen zeggen dat ik niet een maatse voorn had weten te vangen, Sterker nog, dat ik niet een maatse voorn in een leefnet zou hebben gezien bij wie dan ook. Toch is dat precies wat er deze winter is gebeurd.

Ik was tijdens het afgelopen week-end op de Visma en wat dan nog het meest irritant is, je moet nog steeds mensen uit de viswereld zelf proberen te overtuigen van het feit dat onze wateren, met name in Zuidwest Nederland, zowat helemaal leeg zijn. Men zoekt nog steeds naar “harde bewijzen” daarvoor.
Nou, ik vrees dat je die “harde bewijzen” alleen maar gaat vinden langs de waterkant en juist daar zie je de “twijfelaars” nooit.
En intussen gaat alles rustig verder zoals het is. Te triest voor woorden!!!!

De laatste wedstrijd was, als je het vergelijkt met de wedstrijden daarvoor, niet eens zo heel slecht. Walter van Meel ving zelfs 30 zwartbekgrondels. Een van de hogere aantallen van de laatste tijd.
Zelf zat ik pal tegen het steiger waaraan de Zilvermeeuw in dit jaargetijde ligt afgemeerd en bij het begin van de wedstrijd wist ik echt niet waar ik nou eigenlijk moest gaan vissen. Ik kon werkelijk nergens een gelijk stukje bodem vinden. Ik weet best dat er hier en daar best een ongelijke bodem is in deze haven maar zo erg als hier heb ik het nooit eerder gezien.
Tijdens het eerste uur ving ik slechts 2 kleine grondeltjes totdat ik later bedacht om simpelweg zo dicht mogelijk tegen het steiger en dan dus maar 2 dobberlengtes ondieper te gaan vissen.
Dat bleek de oplossing en uiteindelijk eindigde ik nog als tweede in de wedstrijd met 21 stuks.

Geteld worden de vissen hier tegenwoordig want te wegen valt het inmiddels niet meer. En dan te bedenken dat deze haven vorig jaar nog vol zat met vis en er bijna wekelijks wel iemand 10 kilo+ ving. Hoe kan zoiets bestaan!!!

Organisatoren Ben de Wijs en Henk Kokke, jullie hartstikke bedankt voor de prima organisatie en dan weet ik dat ik hierbij uit naam van alle deelnemers spreek. Volgend jaar gewoon weer opnieuw s.v.p.!!

Henk Kokke is dan misschien het meest bekend als “baarzenspecialist”, tijdens deze serie wedstrijden bewees hij dat zwartbekgrondels ook niet echt veilig zijn voor hem.
Verschillende dagoverwinningen tijdens deze serie en daarbij natuurlijk ook nog een keer een grote baars. Wat mij betreft de terechte winnaar van deze serie.Proficiat!

1 antwoord
 1. frank gommans zegt:

  Hallo

  Ja ook bij ons in het zuiden van het land is het ook al menig jaartje kommer en kwel, maar wat schetste mijn verbazing bijna de hele winter hebben we bij ons op het Lateraal kanaal blankvoorn kunnen vangen de ene keer meer de andere keer weer wat minder ook niet erg grote maar zo rond de 40 tot 80 gram .
  Dus geef de moed niet op want zo zie maar plots kunnen ze weer n een keer terug zijn.
  Hoe dit allemaal kan weet ik ook niet maar we waren er wel blij mee dus ieder weekend dat het weertje meezat zaten daar dan ook te vissen en geloof me we hebben ons goed geamuseerd.

  Groetjes Frank.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *