6-2 Huizen Koppel Hengelsport Nijkerk

De organisatoren waren zo slim geweest om alle nummers links van de loopbrug uit te zetten. Een uitstekende beslissing. Zo was er voor iedereen behoorlijk veel vis te vangen vandaag en dan is het echt prachtig vissen hier.

Koppelmaat Simon vd Kolk en ik lootten op het tweede nummer rechts naast het Chinese restaurant vandaag. Normaal niet een gewenst nummer, hoewel er toch ook dit jaar meer is te vangen dan voorheen. Wel heel veel kleine vis hier normaal.
Te beredeneren is dat overigens niet hier. Enkele nummers verder naar rechts, waar het hooguit net zo diep is en verder alles precies hetzelfde, worden steevast gemiddeld veel grotere vissen gevangen. Onbegrijpelijk voor mij maar zo is het hier nu eenmaal. Met die nummers hadden we wel te dealen vandaag want die zaten in ons vak.

We besloten om wel een lange afstand aan te voeren maar ons verder te concentreren op het vissen op 4 hengeldelen afstand. En dan maar vangen wat je kan, dat is het devies op deze plekken.

Het liep in het begin allemaal zeker niet fantastisch. Zeker vingen we wel vis maar nooit de aantallen die we hier wel nodig hadden om “mee te doen”. Af en toe zat er een mooie maatvoorn tussen, verder waren het allemaal vissen van tussen de 40 en 60 gram gemiddeld.
Langzaam aan begon het steeds beter, lees sneller, te gaan en zo kwamen we uiteindelijk, geschat uit op zo’n 350 vissen in totaal.

Het goede nieuws vandaag was het laatste uur toen er vanuit het niks veel meer maatse voorns begonnen te bijten, en dat, hoe vreemd ook voor hier, binnen de aangevoerde afstand.
Er stond flink wind die tegen enkele flats waaide waardoor alles “terug kwam” richting ons en dat hielp perfekt bij het vissen. De dobber waaide vanzelf tegen het oplopende kantje en daar vingen we een periode echt goed, totdat het ook weer even snel voorbij was met nog 20 minuten te gaan.

Ik dacht dat we zo’n 14 kilo zouden hebben, het bleek gelukkig nog behoorlijk wat meer. Ik stond echt te kijken van de 19220 gram die de weegschaal aan gaf.
Genoeg om te winnen was het nooit. Christiaan Surquin en Nick Eestermans wonnen met bijna 27 kilo en er was nog een gewicht van 22 kilo +. Derde dus en dat leek het maximaal haalbare vandaag. Bovendien hadden we ons poultje gewonnen.
Veel belangrijker, ook vandaag weer heerlijk gevist gewoon. Huizen blijft toch wel een van de mooiste winterwateren die we hebben in ons land.

Ook in het andere vak was er prima gevangen. Frans Wulterkens en Bep de Bruin wonnen daar met bijna 21 kilo. Verder waren er nog een 20 kilo +, een 18 en een 17 kilo daar. Zijn dat prima vangsten of niet??

Ik vind dat de mensen van Hengelsport Nijkerk hier ieder jaar weer hele leuke wedstrijden organiseren met altijd na afloop een hapje en drankje in de winkel. Vanaf deze plek wil ik alle verantwoordelijke organisatoren daarvoor bedanken. Zet mij maar weer op de lijst voor komend jaar!!!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *