7-2 Noord-Hollands Kanaal Landsmeer

Howwww! Wat een visdag werd dit. Allereerst, ik zal het maar meteen zeggen, voor de zoveelste keer hier een kopnummer voor ons dat koppelmaat Simon er weer perfekt wist uit te trekken.
We kenden in ieder geval de plek, logisch wanneer je er voor de derde keer zit.

Dat was het goede nieuws. Vanaf nu wordt het alleen maar slechter. Dit is toch zo’n prachtig viswater maar vandaag viel er echt niet normaal te vissen.
Voor de wedstrijd viel het nog mee maar gelukkig hadden we beslist om maximaal 8,5 meter uit de oever te vissen. Na het eerste half uur was verder vissen ook absoluut onmogelijk gewoon. Zo’n harde wind en waar wij zaten in geen kilometers ook maar wat voor beschutting. Dramatisch gewoon.

Zo zonde ook want er was volop vis en ook nog van meet af aan. De vissen waren gemiddeld wel nog kleiner dan normaal. Ik ving verschillende kolbleitjes die ik zo uit het water kon tillen. Dat wilde echter niet zeggen dat ik ze dan ook zo maar te pakken had met die wind.

Hoe meer de wedstrijd vorderde hoe moeizamer het allemaal werd. En in het begin hadden we al zeker wat laten liggen.
De klassieke fout. Het stroomt hier nooit, althans niet wanneer ik er ben. Op dezelfde plek voor de 3e keer dus de dobbertjes waren ook dezelfde. Niet even drijven vooraf, nee hoor. En dan blijkt natuurlijk dat het nu wel stroomt. Ik stond na een kwartier al op de oever.

Eigenlijk was het voer vandaag ook rijkelijk licht voor deze omstandigheden. Kortom, het klopte allemaal niet optimaal vandaag.
Tel daarbij op dat we ook nog een aardig aantal vissen verspeelden en jullie zullen begrijpen dat het niet onze beste visdag ooit was.

Er doet hier een flink aantal hele goede vissers mee en na zo’n dag kan je er bijna de klok op gelijk zetten dat de verschillen frustrerend klein zijn in je nadeel na zo’n dag met “slecht gevist op wel een hele goede plek”.
We werden uiteindelijk 4e in het vak met 10980 gram waar 12800 was genoeg om te winnen. Tja.
In het andere vak was meer gevangen. Jan Zekveld won met zijn maat de wedstrijd met ruim 17 kilo.

Zo zonde van dit weer vandaag. Ik weet zeker dat er normaal een berg vis gevangen zou zijn overal. Voor dit soort omstandigheden was het nog altijd goed gewoon trouwens.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *