9-1 Drimmelen Oude Jachthaven

We vissen op donderdag altijd in de Tussenhaven en bij de zondagwedstrijden ook vaak. Op de zaterdagen echter vist daar een andere club en daardoor vissen wij in de Oude jachthaven.

Deze havens mogen dan met elkaar in open verbinding staan, hier worden veel minder voorntjes gevangen. Eigenlijk is er maar 1 plaats waar dat nog een beetje mogelijk is en dat is een plek waar men zo diep mogelijk “in” een sluisje vist. Verder is deze haven vooral “zwartbekgrondelgebied” en op enkele plekken is ook een verdwaalde baars te vangen.

Ik lootte vanmiddag een nummer op de oever, pal tegen het aanloopsteiger van Botenverhuur Diepstraten. Normaal een prima nummer maar het water was erg laag en daar waar ik eigenlijk wilde vissen keek ik pal op de bodem.
Maar iets verder uit de oever gepeild en gevist dus en de omstandigheden van deze plek waren wel bijzonder ongelijk. Werkelijk nergens kon ik een plekje vinden met een gelijke diepte. Het grootste probleem was dan ook om op exact de juiste plek dat kleine beetje lokaas te voeren wat ik wilde gebruiken vanmiddag.

Ik had een moeizame middag, net zoals iedereen hier. Het gekke was dat Ben de Wijs, die ook nog in ons vakje zat, vanaf het begin voorntjes ving tussen het steiger en de oever, op een plek waar die voorntjes volgens mij nog niet eerder werden gevangen deze winter. Die voorntjes waren echter volgens mij nog kleiner dan de grondeltjes die we vanmiddag vingen.
Ben had gemakkelijk het vakje kunnen winnen trouwens als hij niet beide grote baarzen die hij vanmiddag haakte ook verspeeld had.

Uiteindelijk eindigden we met 2 vissers met exact hetzelfde gewicht. Een (netto)gewicht van 420 gram om precies te zijn. Ik had zo’n 45 tot 50 grondeltjes gevangen daarvoor waarvan de helft nadat het water was gaan opkomen in het laatste uur. Na loting won ik de vakprijs. Tsja.

Het vissen hier is te triest voor woorden eigenlijk. Toch kan ik me, als het dan toch moet, best “zetten” voor zo’n visserij. Je krijgt in ieder geval nog steeds beet.
Verder, ik schreef dit al wel vaker, heb ik echt te doen met al die fanatieke vissers hier die telkens gewoon weer terug blijven komen. Of het nu een donderdag wedstrijd is of een wedstrijd in het week/end, 20 man komen er altijd wel en als de vangsten ook maar iets beter zouden zijn dan komen er zo 30 tot 40 man. Zo zonde dat het vissen hier maar niet op gang is gekomen deze winter..

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *