Wedstrijden

1-2 Drimmelen Jachthaven

Meteen toen ik aankwam kreeg ik even twijfels of hier op dit moment vissen wel een goed idee is.
Het water was helemaal “dik” na de baggerwerkzaamheden van de laatste 2 weken.
Ik zag dat Frans de Jong, een goede kennis, ook vandaag weer zat te vissen vanuit zijn boot dus even snel daarheen voor een praatje.
Frans komt hier verschillende keren per week en hij wist me te vertellen dat de werkzaamheden in de haven hier nu sinds 2 dagen voltooid zijn en dat hij toch al weer wat vis had gevangen, hoewel heel klein.
Dat gaf in ieder geval weer wat moed. Toch had ik een hele moeilijke middag in gedachten.

Ik lootte een nummer op een steiger waar normaal geen nummers meer worden uitgezet omdat er al enkele keren amper vis werd gevangen.
De laatste dagen zou dit echter anders zijn dus toch nog maar eens geprobeerd.
Ik wist meteen dat ik vanmiddag zo dicht mogelijk tegen het steiger ging vissen, pal naast mijn leefnet.
Het was goed te merken dat er gebaggerd was. Vroeger was de bodem hier gelijk, nu is het echt “berg en dal” geworden. Het was heel moeilijk om de juiste visplek te bepalen.

Uiteindelijk besloot ik twee plekjes te maken en dat deed ik nog nooit op een meer voorzichtige manier dan vanmiddag. Bij elkaar voerde ik slechts 4 handjes voer en enkele korreltjes hennep.

Al vrij snel werden er enkele visjes gevangen, bij mij duurde het echter behoorlijk lang voordat ik voor het eerst een aanbeet kreeg. Regelmatig bleef ik wat hennepkorrels bijvoeren en uiteindelijk kwamen de visjes.

Hierna ving ik helemaal niet zo slecht maar de visjes waren wel erg klein. Eerst kreeg ik ze niet goed gevangen maar een heel klein haakje bleek een goede oplossing vanmiddag met een pinkie als aas.

Ik ving uiteindelijk, geschat, ruim 100 visjes die bij elkaar 1320 gram wogen. Het klinkt misschien stom maar toch had ik lekker gevist.
Tot mijn  grote verbazing won ik hiermee niet alleen het vak maar ook “ex aequo” de wedstrijd, er was nog een gelijk gewicht.

Als het water weer wat meer helder wordt de komende weken gaat hier toch nog weer wat meer gevangen worden volgens mij.
Ik kom in ieder geval hier zeker nog terug want dit zijn en blijven hele leuke wedstrijdjes!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *