Wedstrijden

1-2 Harderwijk Haven

Dit was nog eens een echt ouderwets week-end. Na de reis naar Noord-Holland van de dag ervoor volgde ook vandaag een behoorlijk ritje. Vandaag was het op naar Harderwijk voor een wedstrijd die Hengelsport Nijkerk hier organiseerde.

De haven hier is een haven waar je allerlei omstandigheden kunt verwachten. Soms een geweldige visserij en soms ook kan er zomaar geen vis te vangen zijn op sommige plekken.

Vandaag werd het zo’n dag die je iedere winter weer vroeger of later weleens hebt. Koppelmaat Simon vd Kolk en ik lootten in een vak dat pal achter het Dolfinarium was uitgezet. We zaten niet ver van de plaats waar ik vorig jaar tijdens mijn eerste bezoek hier bijna 30 kilo vis zag vangen dus er moesten mogelijkheden zijn zo dachten we.

Nou, niets van dat alles! We zijn uiteindelijk allemaal gestopt zonder dat er ook maar iemand in dit vak een vis gevangen heeft. Tsja, jammer maar niks aan te doen.

Ik heb het dan altijd te doen met de organisatoren van zo’n wedstrijd. Je hoort dan onherroepelijk wat meningen van vissers die dat misschien heus niet zo slecht bedoelen maar waar je als organisator ook weer niet vrolijk van wordt.
Natuurlijk, dit zijn rot dagen voor iedere visser die daar aanwezig is en hetzelfde geldt voor de organisatie. Niemand kiest toch voor zijn plezier plekken uit waar niks te vangen is?? Het is nu eenmaal een wintervisserij en dan gebeurt zoiets weleens. Koppie op en op naar de volgende wedstrijd, dat is de enige remedie wat mij betreft.

Was er dan nergens goed gevangen? O jawel. Verderop, dieper in de haven was zelfs uitstekend gevangen en hoewel ik de gewichten niet ken zou het me niks verbazen als een van de koppels daar gewoon 25 of 30 kilo vis heeft gevangen. Voor de mensen die daar zaten zal het zelfs een prachtige visdag zijn geweest.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *