Wedstrijden

1-9 Finale Clubkampioenschap Sportvisserij Zuidwest Nederland Vlaardingen Vlaardingse Vaart

Dit is inmiddels alweer de 2e editie van deze finale en dit jaar was er gelukkig al veel meer belangstelling ervoor dan in het eerste jaar. Het zou zeker nog mogelijk moeten zijn om de wedstrijd groter te maken maar soms lijkt het wel alsof veel verenigingen nog niet begrijpen hoe een en ander in elkaar steekt.

Iedere vereniging kan meedoen aan dit kampioenschap zonder kosten en men kan inschrijven met zo weinig of zoveel mensen men maar wil. Het teamresultaat wordt zowel tijdens de voorrondes als de finale bepaald dooir de 5 beste uitslagen per vereniging. Wanneer daarbij een resultaat zit dat is behaald door een jeugdvispashouder dan worden zijn/haar punten verdubbeld waardoor het voor iedere deelnemende vereniging goed is om jeugdige vissers mee te laten doen.
Via zo regionaal mogelijke voorrondes (zelfs een al bestaande “tweekamp” tussen 2 verenigingen kan daar al voor dienen) komen er dan uiteindelijk 3 teams in de finale terecht.

Die finale werd gisteren “uitgevochten” door HSV De Maasvissers uit Helmond, HSV De Ruischvoorn uit Berkel en Rodenrijs en de winnaar van de 1e editie, Visclub De Bleeken uit Vinkel.

De Vlaardingse Vaart is een prachtig wedstrijdwater, vooral in deze tijd van het jaar. Na al het warme weer van de laatste tijd azen de vissen hier bovendien prima.
Je zit hier bovendien in prachtige natuur en dat terwijl je eigenlijk midden in de Randstad zit.

Er werd goed gevangen tijdens de finale. Vooral voorn, bliek en kolblei maar ook enkele grotere brasems en bovendien een aantal prachtige windes.

Het werd een hele spannende wedstrijd. Zelfs na de weging was nog absoluut onduidelijk wie nu eigenlijk zou winnen. Wel was duidelijk dat de strijd zou gaan tussen HSV De Ruischvoorn en Visclub De Bleeken waar bovendien ook een jeugdvispashouder een goed resultaat had behaald.

Uiteindelijk was de winst toch voor de HSV De Ruischvoorn. De mannen uit Berkel en Rodenrijs behaalden uiteindelijk 48 punten en dat was net teveel voor Visclub de Bleeken wat bleef steken op 46 punten. HSV De Maasvissers eindigde met 30 punten als derde.

Er zijn bij deze finale aardige prijzen te winnen. Voor de winnende vereniging lag naast de enorme wisselbokaal en winnaarstrofee maar liefst 1000 euro klaar en ook een ticket voor een clinic die door mij zal worden gegeven. Voor het tweede en derde team was dit nog altijd respectievelijk 800 en 600 euro.

Door de N.V. Marcel van den Eynde waren voor iedere deelnemer enkele zakken lokvoer ter beschikking gesteld.

Na de gezellige prijsuiteiking was er nog een goed verzorgd koud en warm buffet en zo werd ook deze tweede editie van dit Clubkampioenschap een heerlijke visdag voor alle betrokkenen. Op naar het volgend jaar! 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *