Internationaal Wedstrijden

1 t/m 4-8 Nedelux Senioren Made Amertak

Enkele jaren geleden werd hier vaker gevist. Toch waren we ervan overtuigd dat we hier een prima parkoers hadden voor deze wedstrijd.

Het zou waarschijnlijk gaan om een technische en voorn-gerichte visserij met hier en daar ook kansen op brasems.

De Nedelux is al een heel langlopende wedstrijd die vroeger meer als een verplicht nummer werd gezien. Tegenwoordig is dat wel anders met enkele trainingsdagen vooraf en wanneer deze wedstrijd in het buitenland wordt gehouden zelfs een trainingsweek.

Het werd al met al een mooie wedstrijd die toch iets anders verliep dan vooraf gedacht.

Het was de gehele week bloedheet en er werd eigenlijk leuk gevangen. Het meest opvallend waren de hele grote windes die hier en daar werden gevangen. Verder was het vooral voorn wat de klok sloeg. Mooie voorns ook soms.

De eerste wedstrijddag wisten we ruim te winnen. Met 7×1, 2×2 en een 3 behaalden we uiteindelijk 14 punten, ruim minder dan Duitsland met 22 en Luxemburg met 24.
Het hoogste vangstgewicht was voor Jo Adriolo met ruim 5600 gram.

Ook op de tweede dag wisten we te winnen. Met 6×1, 2×2 en 2×3 behaalden we nu 16 punten voor Duitsland met 21 en Luxemburg met 23.
De vangsten waren nu minder maar iedereen kreeg volop beet. De vissen waren alleen klein.
Gemiddeld veel kleiner dan tijdens de training.
Het hoogste vangstgewicht was nu voor Nico Bakkernes met 4385 gram.

Uiteindelijk wonnen we natuurlijk ook het totaalklassement voor Duitsland en Luxemburg. We wonnen ruimer dan ik vooraf had gedacht dat mogelijk zou zijn. Een prima prestatie van het team.

Deze wedstrijd wordt gevist in 10 sectoren van 3 dus je krijgt altijd verschillende mensen met de maximale score van 2 punten.
De top 5 had allemaal de maximale score hier en 4 van die 5 vissers waren Nederlanders.
Nico Bakkernes had het hoogste vangstgewicht met 6255 gram dus hij won de wedstrijd voor Haike Ruyters, Rene Stronck (Luxemburg), Albert Meyer en Jan Broess.

De vangsten waren iets minder dan gedacht maar het was zeker een echte en zelfs eerlijke wedstrijd. Al met al prima gepresteerd met dit team. Een mooi resultaat!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *