Wedstrijden

10-1 Drimmelen Jachthaven

Eigenlijk had hier een verslag moeten staan over de koppelwedstrijd van Hengelsport Nijkerk. Die wedstrijd werd echter uiteindelijk afgelast en wat is er dan voor mooiere oplossing te bedenken als snel terug richting Brant te rijden en in te schrijven voor deze zaterdagmiddagwedstrijd.

Vissen in Drimmelen is dit jaar zeker geen straf want er wordt gemiddeld gewoon uitstekend gevangen. Hoewel langzamerhand zeker is te merken dat veel vissen al eens gevangen zijn wordt er nog steeds best aardig gevangen. Dat hebben we al weleens minder meegemaakt.

Ik lootte een nummer pal tegen de oever vlakbij Café Diepstraten. Ik kende de plek want vorig jaar zat ik hier al eens eerder. Het mooie vandaag was dat ik op de oever kon blijven zitten. Het was erg hoog water en dat water stond maar net onder de rand van de kade. Ik kon zo nog redelijk comfortabel vissen ook.

Bij een meer normale waterstand zo ik hier zeker niet zwaarder vissen dan 1,5 gram. Nu echter besloot ik zwaarder te vissen want het water stond wel een meter hoger dan normaal. De meeste vissen ving ik uiteindelijk met een 3 gram’s dobber.

Het werden 3 heerlijke vis uurtjes. Ik kreeg vrijwel de gehele wedstrijd volop beet maar de vissen waren gemiddeld wel erg klein. Uiteindelijk ving ik 195 stuks die tezamen 5280 gram wogen. Al tijdens de wedstrijd had ik gezien dat iedereen volop beet kreeg en dus gingen de onderlinge verschillen zeker niet groot zijn. Nou dat bleek ook wel met alleen al in mijn vak gewichten van 5340, 5280, 5130 en 4980 gram. Hoe bedoel je mooi vissen?

Ik werd na een toch wel wat matiger laatste uur van de wedstrijd dus 2e in mijn vak. Maurits de Jong versloeg me met 60 gram verschil en hij bleek daarmee ook de gehele wedstrijd te winnen. Prachtig!!

Maurits is al bijna zo lang ik vis een van mijn betere vrienden in de hengelsport. Hij is inmiddels natuurlijk niet meer de jongste (binnenkort wordt Maurits 76 jaar) maar aan de waterkant is daar ongelooflijk weinig van te merken. Dat de “snelheid” er nog niet uit is heb ik, en met mij ook alle andere vissers in ons vak, vanmiddag “aan den lijve” mogen ondervinden.

Hoewel ik vanmiddag zelf een van zijn “slachtoffers” was vind ik zulke dingen toch eigenlijk altijd schitterend om te zien. Om op zo’n leeftijd nog zo goed te presteren bij wedstrijden waar vrijwel alle deelnemers dit soort visserij “als hun broekzak” kennen is gewoon heel knap.
Proficiat Maurits!!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *