Wedstrijden

10-1 Huizen Haven

Vandaag naar Huizen voor alweer de laatste wedstrijd in de serie die Bouke vd Ploeg hier organiseerde deze winter.

Er stonden twee vakken uitgezet vandaag, een in het kanaaltje tussen de houten loopbrug en het Chinese restaurant en de andere sektor stond in het kommetje.

Ik had me al vooraf bedacht dat er in het kommetje enkele “lastige” nummers zouden zijn vandaag in verband met de harde wind die er stond. Niet gemakkelijk als je die dan pal op kop hebt en je ziet je tegenstanders aan de overkant perfekt uit de wind zitten.

Ik moet zulke dingen niet vooraf bedenken eigenlijk maar het gebeurde gewoon. Enkele weken geleden deed ik dat ook eens en toen was een nummer vol in de wind mijn beloning. Nu gebeurde precies hetzelfde gewoon nog eens.
Ik lootte het nummer bij het standbeeld daar en dat leverde echt een hoop problemen op. Doordat de wind tussen allerlei huizen en flats door blaast weet je vaak niet welke kant alles nu weer opwaait. Op een gegeven moment lag zelfs mijn hengel zowat in het water. Howwwww.

Er werd gewoon toch weer uitstekend gevangen vandaag. Het vak in het kanaaltje werd gewonnen bij de loopbrug vandaag, nog altijd met ruim 11 kilo.
In ons vak was het nog beter en ik hoefde maar iets “op te kijken” om dat perfekt te kunnen volgen allemaal.

Aan de overkant kon ik zowel Jan Broess, Mikal vd Mee en Arie Roubos volgen en het enige wat ik bij het einde van de wedstrijd niet helemaal zeker wist was wie van hen 1e, 2e en 3e geworden was in het vak. Ze vingen namelijk allemaal de gehele dag uitstekend. Daar konden de rest van de deelnemers in ons vak nooit tegen opboksen en dat bleek ook.
Arie Roubos won met ruim 13 kilo voor Jan Broess met ruim 12 en Mikal met ruim 9 kilo.

Dat zijn natuurlijk zeker geen slechte gewichten. Zelf bleef ik uiteindelijk net onder de 7 kilo. Er was volgens mij vis genoeg trouwens, ook hier. Het waren vooral de omstandigheden die het te moeilijk maakten. Ik had vooraf bedacht dat mijn enige kans op succes kon zijn om te proberen de vissen pal onder de eigen oever te kunnen vangen maar dat plan werkte nooit goed genoeg. Op de lange hengel kreeg ik best goed beet maar de vissen waren gemiddeld niet al te groot en bovendien kom je dan altijd onherroepelijk tijd te kort tegen de vissers die rustig met een veel kortere hengel “in de hand” vissen natuurlijk.

Absoluut niet lekker gevist vandaag. Goed, dat gebeurt ook gewoon soms in de winter.
Bouke bedankt voor het organiseren van ook deze winter weer een hele leuke serie wedstrijden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *