Wedstrijden

10-11 Huizen Binnenhaven (gras)

Vandaag was de 1e wedstrijd van “onze eigen” serie wedstrijden die we, dat zijn Simon van der Kolk, Jan Renes en ikzelf hier organiseren.

Het wordt in Huizen, net zoals op veel andere plekken waar regelmatig wedstrijden gevist worden, steeds moeilijker om vergunningen te krijgen voor te organiseren wedstrijden. We moeten dan ook als vissers zo verstandig mogelijk omgaan hiermee en proberen om, waar mogelijk, parkoersen te verdelen en dergelijke.
In Huizen heeft de HSV Naarden/Bussum verzocht om het populaire parkoers bij het winkelcentrum wat minder te belasten en om ook een enkele keer uit te wijken naar het andere beschikbare parkoers wat meer ligt in de richting van de uitgang (in het Gooimeer) van dit kanaaltje wat deze haven eigenlijk is.

Het probleem met welk uitwijken hier dan ook is dat de vangsten verminderen.
Dat neemt niet weg dat er ook op het “gras” parkoers prachtige wedstrijdjes te vissen zijn. Het is alleen een iets andere visserij.

Op het rechtergedeelte van dit parkoers wordt op dit moment redelijk voorn gevangen. O.k., niet de aantallen van bij het winkelcentrum maar nog altijd wordt er leuk gevangen. Ook zitten hier behoorlijk veel (kleine) baarsjes.
Op het linkergedeelte wordt gewoon minder voorn gevangen zo blijkt. In dat vak echter kun je echt gericht op de baarsjes vissen (en soms ook hele kleine voorntjes die gemiddeeld nog minder wegen dan de baarsjes) die daar in enorme aantallen zitten. Bij deze wedstrijd waren er hier diverse vissers die meer dan 500 stuks vingen. Dat is toch ook een prachtige visserij?

Toen we na afloop de uitslagen bekeken bleek eigenlijk dat er gewoon prima gevangen was. Geen enorme topgewichten misschien maar wel volop vis voor iedereen.

Het linkse vak werd gewonnen door Arjan Klop met ruim 6500 gram aan zowat uitsluitend baarsjes en dat waren er echt heeeeel veel.

Genoeg voor de “overall” winst was zijn gewicht niet deze keer. Collega-coach Stefan Verhoeven won namelijk het andere vak met precies 8500 gram voorns en toch ook best wel wat baarsjes.

Ikzelf werd 3e in het vak waar Stefan won (en Willem van der Helm 2e werd met net 8 kilo). Heel veel scheelde het allemaal niet, ik ving 7280 gram na een bijzonder vreemde en ook frustrerende wedstrijd waarin alles tijdens de eerste 3 uur wedstrijd perfect verliep en daarna alles volledig weg zakte. En dat in een tijd dat er rondom me juist nog redelijk werd gevangen. Bizar.

Het vinden van de juiste aanpak voor het vissen hier van dit moment is nog niet zo eenvoudig. Er is toch iets minder vis te vangen dan tijdens de laatste jaren (althans tot op heden) en veel vissers kiezen voor een meer voorzichtige manier van voeren. Ik ook maar vandaag was het beste bewijs dat het allemaal niet optimaal klopt. Van de ene kant frustrerend maar aan de andere kant is dat nu net wat onze sport zo interessant maakt natuurlijk. Op naar de volgende wedstrijd!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *