Wedstrijden

10-12 Almkerk De Alm

Vandaag een onderling wedstrijdje op dit werkelijk prachtige viswatertje.

Eigenlijk is de Alm volgens mij een riviertje. Vaak is er best leuk vis te vangen hier. Waar het tijdens de warmere jaargetijden vaak hier gaat om bonus-zeelten naast de kleinere vis ligt dat in deze tijd van het jaar natuurlijk anders. De blieken zijn nu de bonusvissen, hoewel je soms ook voorns kunt vangen die bijna net zo groot en zwaar zijn.

Ik lootte vandaag een plek waar ik vlakbij al eens gezeten had tijdens een eerdere wedstrijd. Er waren in deze omgeving zeker mogelijkheden op blieken en bovendien leek me de waterkleur daarvoor ook perfect.

Ik wist dat ik goed zou moeten vissen vandaag. Links van me zaten Ron Vermeulen en Lucien de Rade, rechts van me William van Tongerlo en Bert van Gerwen. Zwaardere tegenstanders vind je niet gemakkelijk, maar juist dat maakt dit soort vissen zo leuk.

Om een lang verhaal kort te houden, het lukte me vandaag voor geen meter. Ik ving wel een aantal voorns, zoals iedereen die wel een aantal ving. Het ging echter tijdens deze overigens taaie en moeilijke visdag erom daarbij enkele wat grotere vissen te vangen. Ik kreeg ze wel aan de haak maar ik verspeelde ze allemaal. Het ergste is, ik weet nu nog niet waarom. Mijn elastieken stonden goed en los genoeg afgesteld, de haken die ik gebruikte laten me zelden of nooit in de steek, kortom ik snapte het niet en nu nog niet. Ik kreeg vreemde aanbeten dus misschien waren er “gepikkelde” vissen bij maar zeker niet allemaal. Bovendien, mijn buren vingen die vissen wel.

De uitslag was “geweldig”. Rechts naast me was de overwinning voor William van Tongerlo (ruim 3100 gram) en links van me was er de 2e plek voor Lucien de Rade met net aan 2300 gram. Zelf kwam ik niet verder dan 1760 gram. Howwww! Snel vergeten.

Ik hoop dat we binnenkort hier nog eens kunnen vissen want de visserij is en blijft echt prachtig.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *