Wedstrijden

10-4 Singelcup BHC Hengelsport Breda

Toen ik nog niet zo lang wedstrijden viste en die wedstrijden vaak niet zo lang duurden heb ik wat afgevist hier. Het was altijd een vaste procedure om na de wedstrijd hier nog enkele uren te gaan vissen. Volop vis was er hier te vangen in die jaren en er ging bijna geen week voorbij of ik viste hier wel een keer.

Nu is er hier gedurende het jaar nog geen fractie meer van de vissen die er hier vroeger rondzwommen. Logisch ook, De singels worden eigenlijk gevormd door twee riviertjes die hier samenkomen, de Aa of Weerijs en de Mark en vroeger werden in beide riviertjes bovenstrooms van Breda nog muggelarven geschept en was er dus volop voeding voor de vissen. Nu is die “organische vervuiling” van de waterzuiveringen niet meer en dat heeft altijd zijn weerslag op de visstand.

De wedstrijdorganisatoren hadden nu besloten om deze wedstrijd, die al een hele lange traditie heeft, te verplaatsen naar het voorjaar en dat bleek in ieder geval een hele goede zet.
Juist in dit jaargetijde is er best nog wat vis te vangen hier en daar.

Wanneer je vist in de Bredasche singels dan is een ding zeker. Je moet gewoon een goed nummer loten. Dat is overal belangrijk natuurlijk in het wedstrijdvissen maar hier is dat nog meer zo.
We hebben het over het vissen op smal en ondiep water en dan is het gewoon vaak zo dat de koppen en staarten heel belangrijk zijn. Dat was nu niet anders.

Ik lootte in het C vak op een nummer als 3e van de staart. Het goede nieuws was dat de staart niet werd uitgeloot. Het slechte dat op het laatste nummer nu Jan Zekveld zat en die ging dus zowieso moeilijk te verslaan zijn.
Op de nummers waarop wij zaten wordt overigens absoluut nooit gevist maar het ziet er daar altijd zo mooi uit als ik er eens langs rijd. Daar moest wel iets te vangen zijn.

Met name Jan Zekveld ving ook niet slecht. Na eerst wat kleinere vissen gevangen te hebben kwamen de brasems en het waren de grootste brasems die ik hier ooit heb gezien op dit water. Volgens mij ving Jan er 7 en een winde die net zo groot was en die vissen wogen bij elkaar bijna 16 kilo.

Zelf had ik besloten om twee afstanden aan te voeren, op de volle lengte, 11,5 meter, en op 6 meter uit de oever waar het een dobberlengte dieper was als op de verre afstand.
Na wat regen stroomde het toch wel iets en was bovendien het water zeker niet te helder. Ideaal trouwens voor hier normaal.
Om een lang verhaal kort te houden, de tweede inzet haakte ik een hele grote brasem die zich “los schudde” bij het afsteken en daarna heb ik gedurende de gehele wedstrijd op de verre afstand 1 aanbeet gehad en op de korte afstand 2. Die resulteerden in 3 brasems die bij elkaar 6780 gram wogen en waarmee ik 3e werd in het vak.
Ook Zekveld won het vak niet trouwens, ons vak werd op de andere kop gewonnen met ruim 20 kilo.

In alle vakken waren de gewichten beter dan normaal gewend. Op verschillende plekken wat voorns en blieken en ook hier en daar echt prachtige brasems en ook windes.

Absoluut een compliment voor de organisatoren. Dit was een leuke wedstrijd om te vissen en een die uitstekend was georganiseerd, dat mag ook weleens worden gezegd.

Het waren vandaag de vissen die een verder voor mij niet al te speciale visdag toch goed maakten. Wat een schitterende vissen zwemmen er hier. De sterkste brasems bovendien die ik in tijden heb gevangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *