Wedstrijden

10-7 Verpa Classic Wedstrijd 4 ’t Mun Appeltern

We visten vandaag alweer de 4e wedstrijd van deze serie. Voor het eerst visten we in eigen land en ook voor het eerst bevisten we een water waar ik al eens eerder gevist had. Dat is te merken geweest ook, mijn bijdrage tot nu toe is dramatisch klein geweest.

We hebben al zoveel punten laten liggen op allerlei manieren dat een echte topklassering gewoon onmogelijk is en volgens mij had het allemaal wel gekund.

Het vissen op karperputten is mooi maar om er zo “in het blinde” mee te beginnen is een frustrerend proces. Je krijgt gewoon klop van de specialisten, zo simpel is het.

Vismaat Patrick Nilissen vist wel vaker op ’t Mun en dat was aardig te merken ook vandaag.
We hadden een volgens hem prima stek geloot en dat klopte ook. De vissen ook daadwerkelijk vangen was nog iets anders.

Er werd trouwens best aardig gevangen vandaag. Hier zijn de vangsten eigenlijk nooit echt enorm maar voor ’t Mun-begrippen viel het vandaag zeker niet tegen.
We werden uiteindelijk vandaag 3e in ons vak en dat viel niet eens tegen. Ruim 36 kilo vingen we en ik zal het maar niet hebben over hoeveel van die vissen we gepikkeld hebben. Bizar gewoon.

Ook na vandaag kan ik met een gerust hart zeggen dat ik tot op heden geen moer snap blijkbaar van deze visserij. Ik krijg althans ongelooflijk weinig vissen gevangen. Als ik er een vang is ie ook nog vaak gepikkeld.

Ik moet hier wel aan toevoegen dat ik werkelijk overal een enorm aantal vissen aangeslagen zag worden die er ook weer af gingen. Ik denk dat ook van die vissen er heel veel gepikkeld waren.

Uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen met ruim 53 kilo door Klaas Boender en “de postbode”. We hadden dus niet eens zoveel minder en dat gold al helemaal voor het winnende gewicht in ons vak (net 44 kilo).
 
Een ding is inmiddels wel zeker. Ik ga me eens wat meer in deze visserij verdiepen want zo kan het niet. Enkele keren ergens oefenen zou zeker geen slecht idee zijn en dat is dan ook precies wat ik ga doen en wel zo snel als ik er tijd voor heb.

Speciale dank voor vismaat Patrick. Waar we vandaag geeindigd zouden zijn zonder hem wil ik echt niet weten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *