Wedstrijden

11-1 Drimmelen Jachthaven

Ook iedere zondagmorgen wordt er gevist in Drimmelen en die wedstrijden zijn behoorlijk populair. Zo kan het zomaar gebeuren dat er 35 of zelfs 40 vissers zijn hier. Vandaag was dit aantal iets minder maar met 27 deelnemers was de opkomst nog steeds goed te noemen.

De omstandigheden waren vandaag extreem. Hoewel het op dat moment nog uren moest duren voordat het hoogste waterpeil zou worden bereikt stond het water nu toen ik aankwam ruim op de kade. Waar mijn viskist gisterenmiddag had gestaan stond nu al zeker een halve meter water en dat water steeg dus nog steeds.

Ik lootte vanmorgen op een van de aanlegsteigers van Café Diepstraten en de enige weg naar mijn visplek liep door het water. Daar waar je normaal gesproken goed moet uitkijken dat je bij het oplopen van dit steiger geen “sliding” naar beneden maakt moest je nu omhoog lopen om dat steiger te bereiken.

Een goede prestatie leveren vanaf mijn visplek zou een moeilijke opgave worden en eigenlijk viel het me nog mee dat ik toch beet kreeg in ieder geval. De nummers dichter tegen de oever waren echter niet te verslaan vandaag. Ik ving uiteindelijk 1770 gram, vooral hele kleine voorntjes.

Tijdens het vissen was het water nog aanzienlijk verder omhoog gekomen en al tijdens het vissen “zag ik de bui hangen”. Geen van de vissers op ons steiger, en hetzelfde gold voor de vissers op het steiger voor ons, konden nog van het steiger af zonder natte voeten.

Uiteindelijk lag de oplossing letterlijk pal voor mijn visplek in de vorm van twee huurbootjes die daar lagen afgemeerd. Na eerst de weegploeg naar ons steiger te hebben gevaren later de vissers en hun materiaal naar een hoger gelegen stuk oever gebracht.

Gelukkig was uiteindelijk na alle vaar-activiteiten het water alweer een stukje gezakt. Precies genoeg zelfs om te voorkomen dat ik, na het terugbrengen van mijn bootje, alsnog natte voeten moest oplopen. Een bizarre visdag al met al en een met echt extreme omstandigheden. Ik heb het water hier zelden hoger zien staan eigenlijk.

Er werd gewoon nog steeds aardig gevangen hier en daar met 6180 gram voor winnaar Jos van Avendonk zelfs en eigenlijk niemand zonder vis.
Ik ben er dan ook van overtuigd dat hier zeker nog een paar leuke visdagen zullen komen deze winter bij wat meer normale omstandigheden.  

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *