Wedstrijden

11-1 Drimmelen Jachthaven

Ik was benieuwd vooraf. Deze haven gaat uitgebaggerd worden en ik had verwacht dat men daarmee al begonnen was. Niet dus en zo konden we hier nog steeds “ongestoord” de wedstrijd vissen.

Ik heb al eerder geschreven over het zo goed mogelijk “verdelen” hier van de wedstrijd in soms kleine vakjes zodat zoveel mogelijk vissers eerlijke kansen hebben. Dat doet men prima hier en het werkt ook.

Vandaag, en dat is al enkele keren zo gebeurd inmiddels deze winter, “proefde” ik zelf de voordelen ervan. We zaten met enkele vissers apart op een stukje in de haven waarvan bekend was dat er eerder in de week goed was gevangen. Vandaag niet dus en normaal zou dan iedereen die daar zit kansloos zijn. Nu op deze manier is er echter altijd nog iets om voor te vissen.

Ik had eigenlijk al vooraf mijn twijfels over de nummers waar we zaten.
In verband met de komende baggerwerkzaamheden waren aan de ene kant van het steiger alle bootjes weggehaald en ik ben ervan overtuigd dat met het vertrekken van die “bescherming” ook de eventueel aanwezige vissen vertrokken zijn.

We kregen in ieder geval wel aanbeten maar dan wel uitsluitend van minuscuul kleine baarsjes. Ook tijdens de afgelopen wedstrijd die ik hier viste was dit zo en het was apart om te zien dat ik nu volledig anders moest vissen op toch eigenlijk dezelfde visjes om ze te kunnen vangen.

Vorige week kon ik “hoog in het water” vissen, nu was dat absoluut onmogelijk en zaten alle vissen pal tegen de bodem. Ook het aas moest anders. Waar vorige week kleine stukjesworm het beste aas waren ging er nu niks boven een pinkie aan een klein haakje. Uiteindelijk wist ik 80 of 90 van die baarsjes te vangen voor een gewicht van 1160 gram. Geen geweldig gewicht natuurlijk maar wel genoeg om dit vakje mee te winnen.

Er is een hoek in de haven waar, zo lijkt het althans, alle vissen zich hebben verzameld. Ook daar waren de vangsten misschien niet geweldig maar er werd toch wel aardig wat witvis gevangen. Bijna 4 kilo was er nodig om te winnen vanmiddag (wedstrijdjes van twee en een half uur) en dat gaat natuurlijk nog wel.

Nu begint hier komende week wel het baggeren en ik ben eens benieuwd wat dat gaat doen met de visserij hier. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *