Wedstrijden

11-11 Tweedaagse “Achter het hout” Nieuwendijk dag 1

Dit is zo’n echt prachtig stukje winter-viswater waar in deze tijd van het jaar altijd veel vis samen trekt. Bij navraag bleek me dat dit eigenlijk een stukje Bakkerskil is, een watersysteem dat vroeger tot de Biesbosch behoorde. Niet breder dan 15 tot 20 meter maar dus vol met vis, bijna uitsluitend voorn.

Ik had hier vorig jaar al eens een wedstrijd gevist en toen was me gebleken dat de grootste voorns vaak kort te vangen zijn daar met casters. Dat werd dan ook vandaag mijn aanpak hoewel ik ook een voerplekje maakte op zo’n 10 meter uit de oever.

Ik besloot om meteen al onder de oever te gaan vissen en tegelijkertijd mijn stek op te bouwen door constant enkele losse casters en wat hennep bij te voeren. In het begin viste ik met pinkies op de haak en zo ving ik vanaf het begin volop voorntjes. De bedoeling was om later in de wedstrijd over te schakelen op casters en zo de grotere voorns uit te sorteren.

Het werd een prima wedstrijd voor me. Ik ving al met pinkies ook enkele prachtige mooie voorns tussen de kleinere vissen en toen ik over schakelde op casters aan de haak ving ik bijna uitsluitend nog gemiddeld flinke vissen voor dit water.

Uiteindelijk ving ik 11670 gram en dat was genoeg voor de vak winst. Een prima begin. Bert van Gerwen won het andere, normaal gesproken blijkbaar mindere vak met ruim 12 kilo. Ook daar was prima gevangen dus en ik kon niet wachten op de tweede dag.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *