Wedstrijden

12-1 Huizen Haven

Vandaag visten we een van de wedstrijden die Simon vd Kolk, Jan Renes en ikzelf hier organiseren.
Het had enkele graden gevroren en verder was het een prachtige heldere en (wind)stille dag. Prachtig om in te vissen maar niet de meest ideale omstandigheden voor veel vis eigenlijk. Toch werd het al met al een prima visdag.

Ik heb al eerder geschreven dat het vissen hier in eerdere jaren misschien beter was maar daarom nog niet zo nodig interessanter.
Ook vandaag zou dat weer eens blijken. Geen enorme vangstgewichten misschien maar nog altijd een acceptabele visserij met veel gewichten die werkelijk vlakbij elkaar liggen. Zo is het nog altijd prachtig vissen hier.

We hadden beslist om vandaag in 3 vakken te vissen. Het eerste en tweede vak links en rechts van de houten loopbrug en daarbij nog een vak in de kom.
Iedereen had zo in ieder geval genoeg ruimte en met name op wat mindere plaatsen is dat belangrijk.

Er werd al met al best redelijk gevangen. De kom bleek, in tegenstelling tot eerdere wedstrijden hier deze winter, het beste vak met als goede tweede net daarachter het vak links van de loopbrug. In beide vakken werd volop maar kleine vis gevangen.
In het vak rechts naast de loopbrug was het vandaag gemiddeld minder hoewel daar wel de winnaar vandaan kwam.
Dit vak bleek minder “eerlijk” met de meest rechtse nummers aanmerkelijk beter dan de andere plekken.

Ik zat zelf op een van die goede nummers in dat minste vak. Ik mocht dan ook niet klagen en viste best een leuke wedstrijd. Net als vorige week ging het daarbij maar amper om voorns en besloot ik al snel om volledig te gaan voor de hier ook aanwezige baarzen. Zo ving ik uiteindelijk 6430 gram. Niks uitzonderlijks voor dit water maar best nog leuk. Een iets lager gewicht dan vorige week toen ik hier ook zat maar eigenlijk meer vissen gevangen dan toen. Al met al werd ik hiermee tweede in het vak.

Het vak, en ook daarmee de gehele wedstrijd werd gewonnen door Anja Groot die recht naast me zat. Als enige wist zij hier wel de voorns gevangen te krijgen, en mooie voorns ook.
Ze ving 7640 gram en dat was genoeg voor de totaaloverwinning vandaag.
Prachtig! Proficiat meis!

Met mijn gewicht was ik in totaal 6e als “minste” 2e in het vak. Een verschil van 1200 gram dus tussen 6 vissers en er waren nog meer vergelijkbare gewichten.
Dat bedoel ik nou met een interessante visserij.


Na jaren van wedstrijden vissen hier zaten Anja en ik vandaag eindelijk eens naast elkaar.
Altijd zijn we daarover aan het “geinen” en nooit eerder lukte het.
Vandaag dus wel en ik vrees dan ook dat ik aan deze “nederlaag” nog lang zal herinnerd worden. Howwww!!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *