Wedstrijden

12-1 Huizen Haven

De aangekondigde vorstperiode is nog net niet begonnen volgens mij. Toen ik dan ook richting Huizen reed was ik ervan overtuigd dat er vis gevangen ging worden.
De temperatuur kwam nooit onder nul onderweg en het voelde zelfs helemaal niet zo koud.

Vandaag een koppelwedstrijd met Simon van der Kolk uit de serie van Hengelsport Nijkerk.
Iedere wedstrijd hier is weer een strijd. Er doen zoveel goede vissers mee.

We lootten nummer 2 bij het Chinese restaurant, een nummer waar we best tevreden mee waren op voorhand.

Simon begon met de lange vaste stok en ik zou weer “het andere” doen wat vandaag inhield het vissen op 5 delen en op ongeveer 8 meter. We zouden dan wel zien hoe het zou lopen.
Ook kon ik niet nalaten om wat wormen te voeren en ook enkele casters op 3 deeltjes uit de oever. Hier worden namelijk ook vaak baarzen gevangen. Uiteindelijk was 1 mooie baars het magere resultaat hier.

Simon moest even wachten en begon daarna regelmatig kleine voorntjes te vangen.
Mijn begin was bijzonder slecht. Ik maakte het volgens mij nooit eerder mee hier dat ik helemaal niks kon vangen op 5 hengeldelen maar vandaag gebeurde dat.

Ook op 8 meter was gewoon vrijwel niks te vangen met als resultaat dat ik al vroeg in de wedstrijd bij Simon terecht kwam op zijn lengte en dat proberen we juist altijd te voorkomen.

Samen op een plek vissen werkte ook vandaag niet goed.
Ik ving nu wel een aantal vissen maar volgens mij had Simon die anders ook gevangen dus ik besloot om weer te veranderen.

Uiteindelijk begon ik later in de wedstrijd op 8 meter toch ook wat voorn te vangen. Gemiddeld waren de vissen echter veel te klein voor een fatsoenlijk gewicht.

Er werd inmiddels nergens al teveel gevangen zo leek het dus we besloten om door te gaan met “vangen wat we vangen konden” aan kleinere vis.

Ook het laatste uur bleven we nog wel door vangen. Het was allemaal misschien niet zo super maar toch was het wel een uitdaging om te zien of we “de meubelen nog konden redden” hier.

We vingen uiteindelijk 8883 gram en dat was genoeg voor de 3e plaats in het vak.
Ik dacht eigenlijk dat we 2e gingen zijn maar dat was buiten de waard gerekend, of beter buiten Guido Lapien en Henk Klein op nummer 1.
Ik had het er tijdens het vissen niet aan afgezien maar zij vingen ruim 10 kilo en werden 2e.
Het vak werd gewonnen door Arjan Klop en Willem van der Helm met ruim 11 kilo. Daarmee wonnen ze ook de wedstrijd trouwens. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *