Wedstrijden

12-2 Lage Zwaluwe Jachthaven

Tijdens carnaval zijn in het zuiden van ons land altijd veel vissers vrij natuurlijk. Het is dan ook traditie dat er op de maandag en dinsdag wedstrijden gevist worden.
Gisteren was dat in Drimmelen, maar toen kon ik niet, en vanmiddag dus in Lage Zwaluwe.

Het was rond het vriespunt en er was de laatste wedstrijden maar op een klein stukje parkoers vis gevangen dus werd besloten om de nummers heel dicht tegen elkaar aan te leggen om iedereen maximaal kans te geven op vis.

De bedoelingen waren prima, de uitkomst was minder. De vissen moeten ook nog meewerken natuurlijk en dat deden ze niet echt.

Ik lootte nummer 6 en die plek “bestond uit” een heel klein spleetje tussen twee grote jachten in.
Geen probleem, ik begreep dat het de winnende plek was van de laatste wedstrijd (met 23 kilo!!).

Vandaag was het allemaal anders. Op het hele parkoers werden slechts enkele baarsjes gevangen behalve op de eerste 3 nummers waar de vissen letterlijk opgestapeld lagen.
Ik zat met mijn nummer 6 misschien 15 meter daar vandaan en mijn dobber heeft absoluut nooit bewogen.

Zo zie je maar weer dat in de winter soms de vissen niet “weg te slaan” zijn als ze echt ergens willen zitten door wat voor reden dan ook.
Is het dan op zo’n plaats net iets warme? Hebben de aalscholvers de vissen daar naartoe gejaagd? Met zekerheid zullen we het nooit weten maar zelfs tijdens de wedstrijd zag ik een aalscholver jagen daar dus dat gaat er al zeker geen goed aan doen.

Snel vergeten dus en wachten op betere tijden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *