Wedstrijden

12-6 VERPA CLASSIC WEDSTRIJD 3 BAAL BELGIE

Ik had al vaak over de vijver gehoord waar we vandaag visten. Enorme vangsten meestal op een minuscuul klein vijvertje, zo was me verteld en alles bleek te kloppen.
Ik wist dat het niet zou meevallen om hier een goed resultaat te behalen. Dit is wel zo’n aparte visserij en dat moet je gewoon vaker doen om echt kans te hebben op succes. We lootten nummer 4 en dat was blijkbaar een redelijke stek hoewel ik me afvraag of het wel zo belangrijk is waar je loot hier. Ik denk dat de specialisten die precies weten waarmee ze bezig zijn eigenlijk altijd wel zichzelf zullen bewijzen.
Koppelmaat Patrick Nilissen en ik beslisten om vooral ons te concentreren op het vissen en voeren met pellets en wanneer ik zie wat er ook met ander aas is gevangen dan was dit zeker geen super-keuze. We vingen wel aardig mee uiteindelijk maar ook niet meer dan dat hoewel de verschillen ook nu weer pijnlijk klein waren. Teveel verspeelde vissen bovendien.
Dit soort visserij is natuurlijk wel een keer leuk om te doen. Ik kan dan ook goed begrijpen dat verschillende Nederlandse vissers zich hier tegenwoordig helemaal op toeleggen. Je vangt nu eenmaal enorm veel vis en daar gaat het toch allemaal om.
Uiteindelijk wonnen Marchel Taal en Piet Michiels vandaag de wedstrijd met 138 kilo ongeveer. Peter van de Willik en Willem van Capelle wonnen ons vak met ruim 106 kilo. Wij werden 4e in ons vak met ruim 85 kilo. Is dat veel vis of niet??
We hebben nu twee maal een 4 en een 2 gevist en dat gaat niet genoeg zijn voor een topklassering op dit moment. Er zijn echter afval-resultaten dus is er nog niks beslist. Komende maand is ‘T Mun in Appeltern de volgende locatie. Weer een heel andere visserij daar. Ik ben benieuwd.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *