Wedstrijden

12 t/m 17-10 I.A.M. Silokanal Brandenburg Duitsland

Wat een prachtige wedstrijd is dit toch weer ieder jaar. Prachtig en ook uniek. Het is de enige Internationale wedstrijd in het jaar waar zowel Nationale als allerlei bedrijfs- en andere teams strijden om de overwinning.
Dit jaar was er deelname uit 12 landen en met maar liefst 51 teams is de deelname groter dan bij welk WK of ander Internationaal toernooi dan ook.

Al enkele jaren doen we hier mee met twee Nationale teams. De insteek daarbij was altijd allereerst om zoveel mogelijk te leren.
De visserij hier is er een die je niet zo vaak ziet eigenlijk. Er wordt allereerst heel veel vis gevangen, zowel voorns als brasems.
Bovendien zijn de vismanieren vaak anders dan we gewend zijn. Bolo-vissen is hier de misschien wel meest beoefende vismanier namelijk.

Ook dit jaar weer was de I.A.M. een geweldig evenement. Er werd wel minder gevangen dan afgelopen jaar maar toen waren de omstandigheden ook wel zeldzaam goed.

Nu we eenmaal enkele jaren meedoen hier zijn ook de ambities die we hebben toch wel veranderd.
Vorig jaar werden we hier tweede en stilletjes hoopte ik dat we dit jaar konden meedoen voor de overwinning. Jammer maar uiteindelijk kwam dat er niet helemaal uit.
We werden respectievelijk 8e en 13e met onze teams. Puur cijfermatig gezien hadden we een aantal fantastische uitslagen maar ook enkele die gewoon teveel punten opleverden om mee te kunnen winnen.
Toch overheerst absoluut een positief gevoel. Enkele aanstormende talenten lieten zich hier van hun beste kant zien en zoiets wil je toch als coach?

Het lokale team van Brandenburg won de wedstrijd voor het Nationale team van Hongarije en Duitsland. Stuk voor stuk vissers die het vissen op stromende wateren als specialiteit hebben en die hier de omstandigheden goed kennen.
De top 3 zou moeilijk geweest zijn maar het podium (top 5) misten we op een haartje na en dat was frustrerend maar goed, het is niet anders.
Ik zag hele teleurgestelde gezichten bij onze jongens en hoe stom het ook mag klinken, ook dat is goed. Het betekent dat ook onze vissers inmiddels hogere verwachtingen hebben hier.
Die mag men gerust hebben ook. Zover zitten we helemaal niet af van de top-landen, ook nu niet. Ik ben er bovendien van overtuigd dat iedereen zich weer heeft verbeterd deze week! 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *