Wedstrijden

13-1 Drimmelen Jchthaven

Het ziet ernaar uit dat ons nu toch een echt “wintertje” te wachten staat.
Eigenlijk is het allemaal al begonnen want het was 4 graden onder nul toen het startsein klonk voor de wedstrijd van vandaag en boven nul kwamen de temperaturen nooit.

Dit zijn natuurlijk geen omstandigheden waarbij je enorme vangsten kan verwachten. Het mooie van de jachthavens bij mij in de streek is dat er vrijwel altijd nog wel iets te vangen is.
Bovendien, al is er nu nergens geen wedstrijd meer te vissen, hier gaat men altijd door.

Ook vanmorgen stonden er hier gewoon 25 deelnemers bij de loting, en dat nadat er de dag ervoor, eigenlijk voor het eerst deze winter, niet best werd gevangen blijkbaar.

Men had vandaag beslist om eens op een andere manier te vissen.
Organisator Jos van Avendonk had een eigenlijk best leuk plan bedacht voor een “blinde koppelwedstrijd”.
Van iedereen hier aanwezig werd het gemiddelde gewicht uitgerekend dat men deze winter hier gevangen had tijdens wedstrijden. Daaruit kwam een rangschikking. Die rangschikking werd in tweeen gesplitst en tot slot werden, na de wedstrijd pas, de koppels bij elkaar geloot.

Allereerst was het natuurlijk zaak voor iedereen om eerst maar eens zoveel mogelijk vis zelf te vangen en zoals eigenlijk al verwacht viel dat niet overal mee.

Het is ook niet meer dan logisch natuurlijk dat bij dit soort omstandigheden de vissen op de “hotspots” bij elkaar “trekken”. Als je dan niet daar loot dan is het moeilijk. Je moet dan meestal lang wachten op de eerste aanbeet waarna je dan nog wel vis gaat vangen maar te laat voor een goed resultaat.
Kort samengevat ging het ook zo vandaag waarbij het me verbaasde hoe goed er toch nog uiteindelijk was gevangen.

Zelf mocht ik absoluut niet klagen vandaag. Ik lootte een prima nummer waarvan ik op voorhand wist dat er absoluut vis te vangen zou zijn. Dat klopte ook.

Op mijn nummer vis je letterlijk in een opening tussen het steiger waarop je zit en de walkant.
Waarschijnlijk omdat er daar tegen het steiger een bewoonde boot ligt afgemeerd zijn dat plaatsen waar altijd is te vangen en zo ook nu.

Snel genoeg om te winnen ging het nooit bij me maar wel werd het zo een “amusante” morgen met uiteindelijk zo’n 190 vissen voor ruim 8300 gram. Dat was het derde hoogste gewicht in de wedstrijd.
Het hoogste gewicht was ook vandaag weer voor Noel Gulpen die hier snel een reputatie begint op te bouwen. Begrijpelijk ook, ik heb nog niet zoveel snellere vissers gezien. Noel ving ruim 11 kilo. Waar maak je zoiets mee bij dit soort weer?

Ook op de andere steigers was nog best aardig gevangen maar wel beduidend minder dan bij ons.

Rechts naast me zat Henk Kokke, de “baarzenman” die ook vandaag weer zijn reputatie eer aandeed door behoorlijk wat “gestreepte ridders” uit het water te takelen.
Henk komt ook uit Wagenberg en was al tijdens de wedstrijd iets aan het “brommen” over dat wij vandaag zouden moeten samen vissen.
Hoe bizar is het dan dat wij uiteindelijk als een koppel werden uitgeloot?

Toen ik van deze “combinatie” hoorde wist ik meteen dat we een goede kans hadden op een aardige uitslag.
Het werd uiteindelijk een meer dan aardige uitslag want ons gezamelijke gewicht was het hoogste totaalgewicht van vandaag. Een Wagenbergse overwinning dus. Superleuk!

Natuurlijk pakte het ietsje “sneu” uit voor Noel en ook Arie Roubos (die met ruim 10 kilo het tweede hoogste gewicht had gevangen). Hun beide gelootte koppelgenoten voegden weinig gewicht toe en zij moesten het daardoor stellen met de plaatsen twee en drie.

Ik heb deze winter al heel wat 2e plaatsen behaald wanneer ik het gevoel had dat ik had kunnen ( en soms moeten) winnen. Dat lukte dan op de een of andere manier steeds niet.
Tegelijkertijd zit het dit jaar bijzonder mee met mijn “teamsamenstellingen” bij wedstrijdjes zoals vandaag en heb ik al twee keer deel uitgemaakt van de winnende combinatie terwijl ik voor mezelf niet het gevoel had een goede wedstrijd te hebben gevist.
Wedstrijdvissen, het is en blijft een vreemde sport!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *