Wedstrijden

13-10 2e Selectiedag U14 Almere Lage Vaart

Ik schreef een tijdje terug al over de 1e selectiedag die eigenlijk een “openbaring” was voor ons als coaches. We konden gewoon na die dag nog geen goede gefundeerde keuzes maken dus er moest een vervolgdag komen. Die dag was er vandaag.

Op weg naar het water maakte ik me grote zorgen. Waar we tijdens de eerste dag nog hele goede weersomstandigheden hadden was dit nu totaal anders. Het was simpelweg “hondenweer” met non stop regen en heel veel wind. Ik hield mijn hart vast.

Op het gekozen parkoers, het A-vak van het WK van 2009, stond de wind bijna recht op kop hoewel er gelukkig nog iets van beschutting was aan de overkant. Bijna hadden we nog besloten om alles op het laatste moment om te zetten naar een ander gedeelte van de Lage Vaart. We vonden echter dat hier de grootste kans was op vis en dat bleek achteraf de goede keuze.

We hadden elf vissertjes uitgenodigd voor deze dag en als je dan al die ventjes zo pal langs elkaar zag vissen in die omstandigheden dan kan je gerust spreken over echte “die-hards”.

Ook nu weer waren we simpelweg verbaasd. Een beter woord kan ik er niet voor vinden. Ongelooflijk hoeveel talentjes hier vandaag op een rij zaten!
Teveel talent om allemaal in het te kiezen team op te nemen en dat is dat we vooraf nooit hadden durven te bedenken.

Het kan niet anders als dat er na het bekend maken van het team enkele heel teleurgestelde vissertjes geweest zijn. Om eerlijk te zijn, het deed pijn om welke keuze dan ook te moeten maken in dit geval.
Het enige dat ik de “afvallers van dit moment” kan beloven is dat men niet aan zijn lot zal worden over gelaten nu. We zouden het prachtig vinden om waar mogelijk ook deze jongens te laten meevissen tijdens de trainingen in de aanloop naar het komende WK.

Ondanks de barre omstandigheden werd er eigenlijk verbluffend goed gevangen door iedereen. Ook nu waren de onderlinge verschillen maar heel klein eigenlijk.
We hebben de volledige 3 uur, vanwege het weer dus, niet helemaal vol gemaakt maar zelfs in de kortere tijd die we wel visten warewn er al mensen met enkele kilotjes aan vooral voorn.

Wat hier ook weer bleek is hoe goed dit gedeelte van de Lage Vaart eigenlijk wel is. Waarom weet ik niet precies maar in ieder geval werd hier vandaag volop vis gevangen terwijl op het gebruikelijke parkoers langs de Trekweg amper iets te vangen was. Apart!

De teamkeuzes zijn inmiddels bekend gemaakt en vanaf komend voorjaar kunnen we dus aan de slag. Ik weet zeker dat we een heel representatief team hebben voor het WK van komend jaar!.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *