Wedstrijden

13-12 Huizen Haven Koppel Hengelsport Nijkerk

Deze wedstrijden zijn altijd weer hartstikke leuk om aan mee te doen. Petje af voor de mensen van de organisatie. Niet alleen de wedstrijdorganisatie is goed maar met name ook de prijsuitreiking na afloop met altijd iets te eten en drinken voor iedereen in de hengelsportzaak. Zo hebben deze mensen al voor heel wat fijne visdagen gezorgd, voor heel wat wedstrijdvissers. Dat mag ook weleens gezegd worden.

Koppelmaat Simon vd Kolk en ik lootten vandaag nummer 12, een nummer “voor” in het rechtse vak. Een moeilijke opgave, zo dachten we vooraf. De eindnummers zijn hier vaak heel goed en bovendien zaten daar een aantal sterke koppels. Tegelijk echter was er wel degelijk hoop, vorig jaar wonnen we hier al eens een van deze wedstrijden op deze plek.

We visten een heerlijke wedstrijd eigenlijk en er werd bovendien aardig vis gevangen overal. De visserij in deze haven is dit jaar sowieso beter dan de afgelopen twee jaren trouwens.

Je kon gewoon zien aankomen dat er veel gewichten vlakbij elkaar zouden liggen vandaag dus het was allereerst zaak om er zelf het maximale uit te halen. Nou dat lukte best aardig. Uiteindelijk ruim 14 kilo was een prima gewicht voor normale omstandigheden. Toch hadden we beiden het gevoel dat het niet helemaal genoeg zou zijn en dat bleek ook.

Christian Surquin en Maikel vd Mee wonnen met ruim 17 kilo en verder waren er nog enkele 15 kilo + gewichten. Zoals gezegd veel gewichten vlakbij elkaar en toch uiteindelijk nog, naast de poulewinst, een 4e plek in het vak voor ons. We hadden gedaan wat we konden volgens mij en al met al hadden we een prachtige wedstrijd gevist.

Ook in het andere vak was goed gevangen met ook daar een 13 kilo + voor de vak winst. Als er dit soort gewichten te vangen zijn dan ken ik geen mooiere winter-visstek in ons land!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *