Wedstrijden

13-3 Landsmeer Noord-Hollands Kanaal Wedstrijd Bouke vd Ploeg

Ik wist op voorhand niet goed wat te denken van deze wedstrijd. Er wordt hier vaak prima gevangen maar ik had gehoord over ook wat mindere wedstrijden hier nu en bovendien was er een flinke nachtvorst geweest.

Nou er werd voor de omstandigheden gewoon prima gevangen gisteren. Ja en dan is dit hier echt prachtig vissen. Ik lootte nummer 14 in het eerste vak en dat vak is normaal gesproken erg gelijkwaardig met meestal hele kleine onderlinge verschillen. En zo werd het ook nu.

Soms zou je wel eens onder water willen kijken om te proberen te begrijpen wat er gebeurt. Gisteren was zo’n dag.
Ik ving al vrij snel enkele vissen, allemaal blieken van zo tussen de 150 en 300 gram.
Links naast me zat Christian Surquin en daarnaast weer Simon vd Kolk en ik hoefde maar die kant op te kijken en er hing altijd wel een vis aan ergens. Het ging niet gemakkelijk worden om dat bij te houden.

Als ik naar rechts keek werd er duidelijk minder gevangen, althans in de eerste uren.
Die eerste uren was er niet zoveel mis met hoe het bij mij ging. Regelmatig een bliek en zelfs even een periode dat ik vrij goed ving. Wel waren de vissen gemiddeld niet al te groot.

Na zo’n 3 uur vissen besloot ik een keer iets bij te cuppen en daarna de plek even met rust te laten en even te proberen kort te vissen waar ik een plek had aangevoerd op 7 meter. Ik ving daar een vis waarna het verder stil bleef.
Weer ver gevist en meteen enkele vissen gevangen daar waarna het stil werd.
Nog een keertje iets bij gecupt en klaar was het.

Ik heb daarna misschien nog 4 of 5 visjes gevangen, ik kreeg gewoon geen beet meer.
Ook Christian klaagde dat het minder werd maar ik vond dat dit nogal meeviel. Hij ving zeker nog 15 of misschien wel 20 blieken in de periode dat ik geen beet meer kreeg.

Tijdens die laatste 2 uren zag ik ook naar rechts nu meer vissen vangen hoewel ik er toch van overtuigd was dat niet zoveel vissers aan het aantal stuks zouden komen wat zelfs ik gevangen had, laat staan wat Christian en ook Simon gevangen hadden.
Bij de weging bleek dat ook maar het frappante was dat naar rechts de vissen gemiddeld weer net wat groter waren en dat ik daar ook verschillende flinke brasems bij de vangsten zag.

God weet hoeveel vissers ik heb zien wegen met net onder de 9 kilo en om eerlijk te zijn dacht ik niet dat ik daar overheen zou kunnen gaan.
Gelukkig had ik dat in ieder geval fout. Mijn 34 vissen wogen 9375 gram en daarmee was ik 4e in het vak.

Christian, en dat is hier niet bepaald de eerste keer, won het vak (en daarmee ook de wedstrijd) met bijna 17 kilo, 59 vissen, en Simon werd 2e met ruim 12 kilo, 40 vissen.
Ik had nooit Christian kunnen verslaan maar ik snap gewoon niet waarom ik zo abrupt stil viel.
Zonde dat het gebeurde want ik was in ieder geval onderweg tot dan naar ook een leuk gewicht en had bovendien eindelijk hier eens een beter gevoel over mijn vismanier.
Heel apart allemaal, maar dat is ook weer wel de charme van onze sport natuurlijk.

Dit is hoe dan ook een van de mooiste wedstrijdparkoersen van heel Nederland op dit moment. Zo jammer dat de berm nu niet net een metertje breder is, dat zou het afsteken zoveel gemakkelijker maken.

Ook in het andere vak was redelijk goed gevangen. Een flinke nachtvorst en daarna toch een wedstrijd waar niet een prijs is gevallen met een gewicht onder de 9 kilo volgens mij. Prachtig!!
Lekker gevist op zich, alleen die laatste uren!! Howwww!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *