Wedstrijden

13 en 14-6 Van den Eynde-Matrix Feederchallenge Westdorpe Kanaal Gent-Terneuzen

Samen met Patrick Vanhoo, coach van het Belgische Nationale feederteam, organiseer ik deze wedstrijd nu voor de 5e keer en dat, tezamen met het feit dat we hier met maar liefst 4 Nationale teams meedoen, zorgt er ieder jaar voor dat dit een van de drukste week-ends is van het jaar.

Dit jaar was dat al helemaal zo. Er deden maar liefst 36 teams mee dit jaar. Logisch ook, met het komende WK Feedervissen in gedachten dat hier binnen enkele weken gaat worden gehouden. Er waren teams uit maar liefst 10 landen hier!! Prachtig natuurlijk, dat zeker.

Het is tegenwoordig bijna een traditie hier. Ook nu vielen de vangsten me ronduit tegen. Allerlei theorien hoor ik er altijd over maar een goede verklaring zit daar maar zelden tussen.
Je zou uiteindelijk gewoon kunnen concluderen dat er hier helemaal niet zoveel vis zit maar juist dat weiger ik te geloven. Als je toch ziet wat er hier en daar af en toe springt en boven water komt dan kan het niet anders of er moet wel volop vis zitten. Om die echter te vangen is een heel ander verhaal en dat was ook dit week-end weer zo.

En toch zijn er hier, net zoals op ieder ander water, altijd weer bepaalde teams die het gemiddeld gewoon veel beter doen dan hun tegenstanders en ook vismanieren.
De Engelse deelnemers verbazen me hier telkens weer. Men viste hier niet als Nationaal team maar men had verschillende teams ingeschreven die, alles bij elkaar, het kader vormen van de Engelse feedervisserij. Al deze teams deden het uitstekend met uiteindelijk 3 teams bij de Top 5 van het klassement.

Ook wij deden het best goed, althans met ons team dat hier het WK gaat vissen. Sterker nog, uiteindelijk wonnen we deze Feederchallenge en dat geeft natuurlijk best vertrouwen.
De onderlinge verschillen waren bijzonder klein en het ging hier echt om het al dan niet vangen van net dat ene visje in sommige gevallen. Dat neemt echter niet weg dat het winnen van deze wedstrijd natuurlijk schitterend is.
Het was altijd al een ambitie om eens die enorme wisselbokaal een tijdje in het Bondskantoor van Sportvisserij Nederland te kunnen weg zetten en dat is nu dus gelukt. Prachtig!!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *