Wedstrijden

14-1 Drimmelen Tussenhaven “oudjeswedstrijd”

Wat is het toch eigenlijk zonde dat er in Drimmelen niet goed word gevangen deze winter. Een prachtig haventje met fatsoenlijke steigers om op te zitten, volop wedstrijdjes te vissen en ook altijd weer volop belangstellende vissers. Het vissen kan hier zo mooi zijn. Nog vorig jaar hadden we hier een schitterende vis winter, dit jaar is het allemaal helaas veel minder.

Bij deze wedstrijdserie vissen we altijd in de tussen haven en daar is er in ieder geval nog altijd hoop op hele kleine visjes en toch in ieder geval aanbeten. Toch lijkt het allemaal wel moeilijker en moeilijker te worden. Vanmiddag was het bovendien nog echt koud en om het allemaal goed af te ronden viel er tegen het einde van de wedstrijd nog net een flinke bui zodat toch alles nog net flink nat werd. Tja.

De visserij was nog moeizamer als normaal. Ik lootte een best goed nummer pal tegen de zeilschool en een waar je altijd wel wat visjes kan verwachten. Nu was het zelfs hier echter allemaal heel moeilijk. Ik begon me na een tijdje vissen zelfs af te vragen of ik nog een aanbeet zou gaan krijgen.

Na verloop van tijd kwam die toch nog en zo scharrelde ik een aantal baarsjes en enkele voorntjes bij elkaar.
Tegen het einde van de wedstrijd besloot ik om ook eens pal tegen het leefnet mijn dobber te laten zakken, daar waar verder helemaal niks was aangevoerd. Jammer genoeg deed ik dat pas 10 minuten voor het eindsignaal. Daar ging mijn dobber nog snel een aantal keren onder wat resulteerde in een aantal zwartbekgrondels. Op het laatst kon ik zelfs niet snel genoeg ingooien.

In totaal ving ik welgeteld 690 gram en geloof het of niet, samen met Ben de Wijs, die het exact zelfde gewicht ving, ik was daarmee dagwinnaar.

En toch blijf ik hier gewoon lekker verder vissen. Volgende week weer nieuwe kansen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *