Wedstrijden

14-12 Drimmelen Oude Jachthaven

Eindelijk vandaag eens de gelegenheid om hier te vissen. Lekker vlakbij huis maar ook een prachtige visserij hier als er genoeg vis is, en die vissen zijn er zeker op dit moment.

Ik had al gehoord over 12 kilo + gewichten en voor hier is dat heel goed. De vissen zijn namelijk gemiddeld meestal niet zo groot. Bovendien had ik begrepen dat er overal vis is te vangen hier op dit moment, kortom ik zag ernaar uit.

Ik lootte nummer 9 op een plek “achter” de zeilschool in een klein apart vakje. Niet de plek die ik zou hebben uitgekozen maar goed.

Meteen al bij aankomst zag ik veel roofbleitjes aan de oppervlakte. We zouden in ieder geval niet zonder beet hoeven te zitten. Het meest verbaasde ik me over de diepte hier. Ik viste hier al wel vaker maar nu is het water een jaar geleden uitgebaggerd en met name hier is het water zeker een meter dieper geworden. Ik besloot dan ook om relatief zwaar te vissen, met 2 en een halve en ook met 3 en een halve gram om precies te zijn.

Dat bleek nog niet zo’n slechte beslissing. Ik kwam zo snel bij de bodem zonder dat mijn aas onderweg al te vaak werd onderschept door de kleinere vissen. Dat was belangrijk want tegen die bodem waren best vissen van een beter formaat te vangen en bovendien bleken hier ook flinke baarzen rond te zwemmen.

Ik had eigenlijk een prachtige vis morgen die hooguit voor even werd verstoord door enkele vertrekkende zeilers die het bovendien nodig vonden op hun zeilboot even eerst al het ijs af te krabben wat zich na een venijnige nachtvorst had gevormd. Tja, zulke dingen kunnen gebeuren hier, daar moet je mee omgaan.

Ik ving uiteindelijk ruim 150 vissen die bij elkaar 7030 gram bleken te wegen. Genoeg voor de winst van het vakje en niet eens zoveel minder gewicht dan de hotspots aan de voorkant van de zeilschool. Heerlijk gevist vooral.

Ook in de andere haven was best goed gevangen. Er waren 2 ex aequo gewichten van precies 9640 gram voor William Lambrechts en Peter Swart. Niet slecht voor 3 uurtjes vissen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *