Wedstrijden

14-2 Huizen Haven

Vandaag weer een van de wedstrijden uit de serie die Simon vd Kolk, Jan Renes en ikzelf hier organiseren. Met het weer mochten we niet bepaald klagen in ieder geval. Werkelijk prachtige vis omstandigheden hadden we.

Het lijkt wel in deze tijd van het jaar dat veel vissers nu net wat minder fanatiek zijn. Ieder jaar zien we weer late afzeggingen bij deze laatste wedstrijden van de winter. Met vaak de meest interessante excuses. Jammer!

Ik schreef al eerder dat Huizen de afgelopen winter bewezen heeft een van de betere winter-visplekken te zijn. Ook nu werd er eigenlijk gewoon prima gevangen met een winnend gewicht van ruim 13 kilo in het ene vak en ruim 11 kilo in het andere. Prachtige grote voorns zaten daarbij en dan is vissen hier gewoon fantastisch.

Zelf lootte ik nu nummer 2. Het is bizar maar tijdens mijn laatste 5 bezoeken hier aan dit water zat ik op een stukje van misschien 20 meter. Nu zat ik precies 5 meter rechts van waar ik vorige week zat samen met koppelmaat Simon tijdens de wedstrijd van Hengelsport Nijkerk. Vorige week was het misschien die ene uitzondering die de regel bevestigt. Toen werd hier goed gevangen, normaal echter wil je hier niet echt zitten.
Hier is normaal vissen gewoon vaak onmogelijk omdat er geen caster aan de bodem komt vanwege de gigantische hoeveelheid kleine baarsjes.
De voorns zwemmen hier verder net zo goed als ergens anders langs het parkoers, daarvan ben ik overtuigd. Het is echter ergerlijk dat telkens weer je aas al onderweg naar de bodem wordt gepakt door die baarsjes waardoor de voorns simpelweg geen kans krijgen.

Ook vandaag bleek dit zo te zijn. Ik was het na zo’n twee uur wedstrijd zo zat dat ik al overwoog om eens een stukje te gaan wandelen. Wat ik ook op de haak zette, baarsjes, baarsjes en nog eens baarsjes. Zelfs met hennep op de haak ving ik ze nog.

Toch begonnen na verloop van tijd de voorns op die hennep te azen en zo werden de andere 3 wedstrijduren nog best leuk. De gevangen vissen waren wel gemiddeld niet al te groot, maar goed. Nooit geweten dat je met hennep zelfs voorntjes kan vangen van minder dan 10 centimeter.

Nooit had ik het gevoel een fatsoenlijke kans te hebben gehad om vandaag een prijsje te vissen. Frans Wulterkens won het vak met ruim 11 kilo voor koppelmaat Simon vd Kolk met bijna 10 kilo. Erik Faas had echter maar net aan 6600 gram nodig om 3e te zijn en mijn 6290 gram lagen daar eigenlijk nog verrassend dichtbij.

Het andere vak werd gewonnen door John Vallen die ook wedstrijdwinnaar werd met ruim 13 kilo. Dat zijn toch prachtige gewichten??

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *