Wedstrijden

14-3 Drimmelen Jachthaven

Wedstrijdvissen is toch echt het allerliefste dat ik doe. In de wintermaanden probeer ik dan ook de “schade” van de rest van het jaar in te halen. Hoe meer wedstrijden hoe liever, daar komt het op neer.
Na de wedstrijd van morgen heb ik dan uiteindelijk precies 45 wedstrijden gevist vanaf begin november. Dat is nog redelijk veel eigenlijk maar we hebben dan ook amper winter gehad eigenlijk.
Het hadden misschien nog wat meer wedstrijden kunnen zijn maar we hebben niet zo vaak op weekdagen gevist in de afgelopen winter.

Het was best een mooie winter om te vissen. Je hebt er natuurlijk altijd wel eens een zeperd bij op een dag dat je net op het verkeerde moment op de verkeerde plek zit maar gemiddeld genomen waren de vangsten gewoon prima te noemen.
Huizen was beter dan de afgelopen winters en Drimmelen was deze winter gewoon fantastisch en dat is het nog steeds eigenlijk.
Ook  op andere plekken werd prima gevangen en dat sterkt me in mijn gevoel dat hoe zwaar onze wateren ook worden overbevist door de beroepsvisserij momenteel ze die wateren onmogelijk helemaal leeg kunnen vissen.

Al met al een prima viswinter dus en dat gold al helemaal voor Drimmelen. Er is hier dit jaar meer vis gevangen dan ooit volgens mij.
Hoe dat nu kan? Ik denk dat er simpelweg net een grote school vissen de haven in is gezwommen op het perfekte moment. Op een moment dus dat er geen beroepsvisser was om de hele school weg te vangen voordat die de haven in kon komen. Anders is het maar moeilijk te verklaren.

Zelfs nu wordt er in Drimmelen nog prima gevangen gewoon. Vanmiddag had Richard van Dongen nog altijd ruim 9 kilo nodig voor de wedstrijdwinst.
In alle vakjes was er trouwens prima gevangen. Zelf werd ik tweede in mijn vak met 6380 gram, zo’n 140 vissen. Ron Vermeulen versloeg me net met 60 gram.
Wat maakte het allemaal uit? Heerlijk gevist vooral.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *