Wedstrijden

14-5 Landelijke Jeugclinic U14 Arkervaart Nijkerk

Ik schreef onlangs al over de Jeugdclinics die we overal hebben georganiseerd in Nederland. De betere vissertjes die we zagen tijdens deze clinics werden uitgenodigd voor een vervolgclinic hier langs de Arkervaart vandaag.

De Arkervaart is bij uitstek voor zoiets geschikt, zo bleek. Er werd leuk vis gevangen, gemiddeld niet al te groot maar wat geeft het? Iedereen beleefde zo een hele leuke dag.

Ik schreef er al eerder over, we hebben best wel jong talent in Nederland. Sterker nog, vandaag stonden we als begeleiders allemaal perplex. We bezitten echt enkele “juweeltjes”!

Natuurlijk zegt dit allemaal op deze leeftijd nog niet veel en natuurlijk kunnen er van deze kids nog veel “verdwijnen” door allerlei oorzaken.
Ook echter gaan er zeker een aantal over blijven en we kunnen dat alleen maar zoveel mogelijk bevorderen door deze kids zo goed mogelijk verder te begeleiden.

In ons Topcompetitie-systeem komen we deze kinderen “op zijn best” pas tegen als ze 16 of 17 jaar oud zijn. Als ze dan aan die Topcompetitie gaan meedoen tenminste of beter gezegd als ze dan nog vissen.

Hoeveel beter is dit dan nu? We hebben een hele groep vissertjes in beeld nu in de leeftijd van laten we zeggen 11 tot 13 jaar waarvan echt iets te maken is. Nu zal het aan ons zijn om dat ook te doen.

Ook hier weer werd iedereen (vandaag 33 vissertjes) beoordeeld en bekeken door een aantal clinic-begeleiders en werden een aantal vissertjes gekozen voor het U14 Nationale Jeugdteam van dit jaar.

Voor dit team gaat nu nog een Internationale clinic verzorgd worden op een Belgische visvijver met daarbij een op een begeleiding van bekende Nederlandse wedstrijdvissers.
Een betere leerdag bestaat niet volgens mij!

Hier mag ook wel eens iets gezegd worden over de mensen die mede dit soort dagen mogelijk maken.
Allereerst natuurlijk die wedstrijdvissers die hun kostbare tijd opgeven voor dit initiatief. Ik proef steeds vaker en meer bereidheid hiervoor bij een grotere groep vissers. Super!
Verder mag hier ook wel eens voersponsor Evezet genoemd worden. Zoals zo vaak kunnen we voor “jeugd-dingen” altijd een beroep doen op hen. Ook nu weer verzorgden zij het benodigde lokaas voor deze clinics. Perfekt!!
Tenslotte, zeker voor de ontvangst van vandaag, mogen we hier zeker ook Visvereniging Hoop op Geluk uit Nijkerk bedanken.
Vaak pas vrij laat worden dit soort dagen bekend en is het best moeilijk om alles nog in te plannen. We kregen hier en toestemming voor het gebruik van het parkoers en ook konden we gebruik maken van de clubkantine voor de opening en sluiting van de dag. Hartstikke bedankt allemaal!!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *