Internationaal Wedstrijden

14-8 Nerijsse Belgie Vijvers Vissershof 5e wedstrijd Verpa Classic

Alweer de 5e wedstrijd van deze serie vandaag en om eerlijk te zijn, ook vandaag liep het voor ons allemaal niet optimaal.

Ik schreef al tijdens de eerdere verslagen van deze wedstrijdreeks hierover en ook nu weer was het voor mij helemaal duidelijk dat we hier niet het maximale resultaat eruit haalden. Eigenlijk kan dat ook niet anders. Alles is nieuw en dat geldt zowel voor de wateren als dit type visserij. Nou dan betaal je in onze sport leergeld en dat deden we ook vandaag.

We eindigden uiteindelijk als 5e in ons vak en dat gaat een hele slechte ontwikkeling zijn voor onze positie in de totaalklassering.

We lootten een volgens mij heus niet zo slecht nummer maar we kregen de vissen eigenlijk nooit echt aan de praat. Tijdens de morgensessie vingen we op een gegeven moment wel een aantal brasems die nog iets goed maakten maar uiteindelijk kwamen we gewoon tekort ten opzichte van de vissers die meer naar links zaten in ons vak. Het gekke was dat men daar veel vissen “hoog in het water” wist te vangen, iets dat wij niet voor elkaar kregen.

Op dit soort vijvers maak je soms de gekste dingen mee. Ik besloot om enkele potjes mais te voeren pal tegen de oever, zo’n 10 minuten voor het einde van de morgensessie. Dit in de hoop om hier later op de dag de karpers naartoe te lokken, iets wat daar regelmatig gedaan wordt.
Meteen nadat de sessie was afgelopen zag ik volop staarten uit het water komen van azende karpers die rustig alles opschoonden wat ik zojuist had gevoerd. Koppelmaat Patrick werd er helemaal opgewonden van.

Toen we een uurtje later weer begonnen te vissen waren de vissen allang weer weg natuurlijk en geloof maar niet dat ze terug kwamen, althans niet tot de laatste 10 minuten van de wedstrijd.

De karpers daar weten precies wanneer er een wedstrijd is, daarvan ben ik overtuigd. Nog beter weten ze wanneer de wedstrijd voorbij is dat is zo mogelijk nog duidelijker. Ongelooflijk.

Het probleem bij dit soort visserij is dat ieder water weer zijn eigen specifieke aanpak vereist en overal is die weer iets anders.
Deeg is op veel wateren absoluut het beste aas maar daarmee goed vissen is een kunst apart die heel wat oefening vereist. Ik begrijp er steeds weer iets meer van maar dat is echt nog lang niet genoeg om echt mee te doen voor de winst. Dat geeft ook helemaal niks, ik amuseer me prima. Aan vis ontbreekt het namelijk meestal niet bij dit soort wedstrijden. Ook vandaag niet. We hadden nog altijd ruim 35 kilo vis voor dus een matig resultaat.

Voor mij persoonlijk was dit de laatste wedstrijd in deze serie. Jammer genoeg ben ik tijdens de laatste wedstrijd elders voor het WK Senioren en neemt Frans Wulterkens mijn plekje in. Volgend jaar ga ik zeker weer proberen om erbij te zijn.

Organisator Geert Pakvis en zijn team van mensen die dit allemaal mogelijk maken verdienen wat mij betreft een groot compliment!  

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *