Internationaal Wedstrijden

14 en 15-5 Preston Feeder Challenge Canal DTD Novi Sad Servie

Het duurt niet meer zo lang voordat het WK Feedervissen op het programma staat. Dit jaar gaat dat worden georganiseerd in het Servische Novi Sad op het Canal DTD, een soort van verbindingskanaal tussen de rivieren de Donau en Tisza die daar stromen.
Nou, de visserij wordt waarschijnlijk wel iets anders dan we bij ons gewend zijn en ik was dan ook eigenlijk super blij dat Preston hier een Feederchallenge organiseerde waaraan wij met een team konden deelnemen.

Het mooie van het feederwereldje vind ik altijd dat, toch wel meer dan in het dobbervissen, veel van de betrokken vissers gewend zijn aan het vissen van wedstrijden in het buitenland. Vaak heeft men wedstrijden gevist in Duitsland, Denemarken en Ierland en zo kijkt men ook in dit geval niet op van wat kilometers meer of minder voor zo’n evenement.

Een betere voorbereiding op een kampioenschap dan een trip vooraf met bijna een compleet team is natuurlijk niet voor te stellen. Natuurlijk kan er tussen het moment van het bezoek en het eigenlijke kampioenschap nog veel wijzigen, maar zoiets is in te calculeren.
Het kan niet anders dan dat bekend zijn vooraf met de situatie ter plaatse een voordeel moet opleveren. Je weet alles over het verblijf, je hebt het water gezien en de te vangen vissoorten en niet te vergeten, allerlei logistieke dingen kunnen vooraf al geregeld zijn. Zeker hier.

Ik was hier enkele jaren geleden al eens voor toen een E.K. in het dobbervissen. Toen was het water extreem hoog nadat half Europa te maken had gehad met enorm veel regen.
Nu stond het water extreem laag en dan weet je echt niet wat je ziet. Op sommige plekken stonden toen de dobbers in het water waar je nu reed met de auto’s. Echt niet te filmen en ik denk dat er nu wel 5 meter water minder stond dan toen. Bizar!

Met hoog water zoals toen wordt blijkbaar, en dat lijkt me ook heel logisch, de visserij altijd beter omdat veel van de vissen die normaal op de Donau zwemmen nu uit de stroming gaan en het kanaal opzwemmen. Er werd toen bij dat E.K. dan ook goed gevangen.
Nu was de visserij heel moeilijk en trouwens ook heel technisch. Volop beten voor iedereen langs de waterkant maar ook vooral kleinere vis en heel veel gemiste aanbeten.
Muggelarven bleken het belangrijkste aas en dan praat je toch al snel over een totaal andere visserij dan we normaal gewend zijn.

Het werd een prima week in Novi Sad. We presteerden ook best goed, maar veel belangrijker, zo’n team groeit naar elkaar toe en automatisch ontstaat er dan meer vertrouwen in het gehele systeem en in elkaar.

Nadat op de eerste dag we tweede stonden achter het ook hier weer oersterke Engeland en net voor de hier voor mij eigenlijk favoriete Hongaren passeerden we op de tweede dag de Engelsen maar op onze beurt werden wij weer door Hongarije gepasseerd na een bizar goede dag van hen..
We behaalden in totaal maar 13,5 punten op de eerste dag wat heel weinig is in vakken van 15 vissers. De tweede dag was zelfs nog beter toen we 12 punten behaalden.

Al met al werd het dus een prima 2e plaats in het eindklassement en als kers op de taart won Ben van Eck het Individuele eindklassement.

We zijn in ieder geval terug gekomen uit Servie met volop vertrouwen en ideeen over allerlei kleine verbetermogelijkheden. Dat zal ook nodig zijn want de tegenstand bij het komende W.K. zal nog groter en sterker zijn als nu.
Ook wij hebben heel veel geleerd en ik heb ook best vertrouwen in een goed kampioenschap voor ons.
Vorig jaar was het W.K. met grote afstand het meest teleurstellende kampioenschap van alle wedstrijden waarbij ik betrokken was. Ik dacht dat we toen zo sterk waren en het kwam er, bij een overigens dramatische visserij, totaal niet uit allemaal.
Nu is in ieder geval onze voorbereiding top geweest en hier krijgen we een echte visserij waar in ieder geval wat meer vis gevangen gaat worden. Wat zou ik graag zien dat we het beter doen dan toen!!

We gaan het zien binnenkort. Aan de inzet kan het in ieder geval niet liggen en dat is zovast al een goed begin.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *