Wedstrijden

14 en 15-6 Van Den Eynde-Matrix Feederchallenge Westdorpe Kanaal Gent-Terneuzen

Het Kanaal Gent-Terneuzen is een belangrijke mogelijke optie voor het WK Feedervissen dat in 2015 in ons land gehouden gaat worden en alleen al daarom was ik bijzonder benieuwd naar de vangsten tijdens dit weekeinde.

Allereerst moet me iets van het hart. We waren hier met 4 Nationale teams en verder was er, behalve het lokale team van O.N.I., geen enkel Nederlands deelnemend team. Ik snap daar dus helemaal niks van!
Natuurlijk, er was een belangrijke 3-daagse en ik verwacht heus niet dat iedereen daar maar van weg blijft voor deze wedstrijd maar aan die 3-daagse deden welgeteld 42 koppels mee.
Iedereen kan mij vertellen wat hij wil maar volgens mij tel ik aan deelname bij deze twee wedstrijden tezamen in totaal 42 x 2 + 20 (onze 4 Nationale teams) = 104 vissers.
Als dat aantal tegenwoordig ons “totaal” is dan is onze wedstrijdvisserij nog zieker dan ik al dacht.

De vangsten waren, zeker tijdens de eerste visdag, niet best. Gelukkig werd er op de tweede dag wel aanzienlijk meer gevangen dan op de Zaterdag.
Eigenlijk is dat hier altijd zo en dat sterkt me in de gedachte dat er hier alleen maar vis bijkomt naarmate er meer wordt gevist. Het is ook zo’n enorm groot en diep water!

Er werd een voor Nederlandse begrippen grote verscheidenheid aan vissoorten gevangen. Brasems, blieken, voorns, baarzen, botten, zwartbekgrondels en ook harders speelden allemaal hun rol hier.

De visserij was dan misschien niet geweldig, toch domineerden op beide wedstrijddagen dezelfde teams en bleek het wel degelijk een echte viswedstrijd.

De wedstrijd werd gewonnen door het Belgische Megafish-team. Ik begrijp dat verschillende teamleden hier zowat wekelijks vissen en dat “thuisvoordeel” werd maximaal uitgebuit. Echt een prachtprestatie!

Onze Nationale teams eindigden respectievelijk als 3e, 8e, 10e en 12e en als ik dat vooral vergelijk met de bezoekende 3 Engelse teams (die ook weten dat hier een mogelijk WK zit aan te komen) die respectievelijk 2e, 4e en 5e werden dan viel me dat niet helemaal mee.

De Engelse teams presteerden dus net als vorig jaar prima hier en met hen krijgen alle andere deelnemende landen heel wat te stellen als het WK uiteindelijk inderdaad hier terecht gaat komen.
Op om het even welk ander water zou dat trouwens niet anders zijn hoor. Je kunt heel goed zien dat het wedstrijdvissen daar op een aanzienlijk hoger niveau ligt gewoon dan bij ons. Zo simpel is het.

Qua organisatie is deze wedstrijd prima verlopen en hebben veel deelnemers dat ook zo ervaren, dat blijkt wel uit de vele (ook dat is typisch, vooral buitenlandse) leuke reacties. Ook de sponsoren waren volgens mij wel blij met het gebodene. Zowel Van Den Eynde als Matrix hebben dan ook al toegezegd dat ze ook de editie van deze wedstrijd in 2015 weer willen sponsoren.
Goed nieuws want we hebben dit soort wedstrijden broodnodig voor het opdoen van meer Internationale ervaring. Dat is me afgelopen weekeinde wel weer gebleken.Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *