Wedstrijden

14 t/m 18-10 I.A.M. Duitsland Brandenburg Silokanaal

De I.A.M. is, heel simpel, een van de mooiste Internationale wedstrijden van het jaar. We doen hier altijd mee met twee Nationale teams en die kunnen zich hier meten met zowat “heel wedstrijd vissend Europa” als tegenstander. Deze wedstrijd is inmiddels een begrip in de wedstrijdvisserij en dat is ook logisch.

Allereerst is de organisatie ongekend en precies volgens de officiƫle internationale regels die hooguit in enkele gevallen iets zijn aangepast aan de situatie van het water hier. Ik krijg steeds meer bewondering voor de belangrijkste man in de organisatie, Steffen Quinger, die zowat in zijn eentje de wedstrijdvisserij in Duitsland op de been houdt. Wat een geweldenaar!

Verder is het Silokanaal een ongekend mooi viswater. Dit kanaal is maar een klein onderdeel van het werkelijk gigantische “Havelsysteem”.
Dit is een gebied van meren en kanalen dat bij elkaar de waterverbinding vormt tussen Polen en de rivier de Elbe. Ongelooflijk hoeveel vis hier aanwezig is.

Je vist hier op stromend en vrij diep water. Meestal is de vaste stok de beste vis manier maar zeker niet altijd. Vaak is ook het Bolo-vissen erg veel beoefend hier. Een vis manier die wij wel wat vaker zouden mogen doen als Nederlandse vissers. Hier ligt daarvoor dus de mogelijkheid bij uitstek.

Dit jaar waren de omstandigheden waaronder we visten zeker niet ideaal voor optimale vangsten. Het water stond laag en was eigenlijk veel te helder. Het heeft hier al lang maar amper geregend, vandaar. Het water stroomde ook minder hierdoor en dat ging toch wel wat ten koste van de vangsten. Nog altijd werd er op sommige plekken uitstekend gevangen maar ook waren er slechte stukken parkoers waar hooguit enkele kilo’s vis gevangen werden.

We deden het zeker niet slecht met onze teams. Uiteindelijk eindigden we als 4e met ons tweede team en als 11e met ons eerste team in een veld van 46 deelnemende teams. Ook Individueel waren er enkele hele goede prestaties met ook enkele van onze vissers in de top 10 van het Totaalklassement.

Zoals bijna ieder jaar bleken uiteindelijk enkele van de hele goede lokale teams die hier vissen net wat te sterk. Groot waren de verschillen echter zeker niet en op een goede dag kunnen we hier zeker ook meedoen voor de winst. Die winst hier, dat is inmiddels een echte ambitie geworden!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *