Internationaal Wedstrijden

14 t-m 25-8 WK Dames Slovenie Radece Sava

Wat een fantastisch kampioenschap was dit!!! Het mooiste dat ooit is gevist wat mij betreft.
Wat een frustrerend resultaat ook! Een 12e plaats in het landenklassement in een deelnemersveld van 18 landen, en dat met twee vissters in de Individuele top 11, tja dan kun je moeilijk spreken over een goed teamresultaat natuurlijk.

Met bijna de gehele ploeg hebben we zowat anderhalve week gevist daar en wat een prachtige dagen waren dat. Er zit op de rivier de Sava wel zoveel vis op dit moment, niet meer normaal gewoon.

We hebben het dan niet over vissen die je hier ook ziet. De belangrijkste vissoorten daar heten vimba (een soort van blauwnase maar dan met rode vinnen), barbeel, carassio en een enkele kopvoorn.

Om de vissen op de voerstek te houden was het belangrijk om heel vaak kleine bolletjes lokaas en vooral ook geplakte en met steentjes verzwaarde maden bij te voeren. We hebben allemaal heel veel bijgeleerd over deze visserij maar de enige conclusie die we kunnen trekken achteraf is dat het allemaal niet genoeg was.

Tijdens de officiele trainingsweek die er altijd is in de week voorafgaand aan het kampioenschap ging het allemaal met de dag wat beter maar of het genoeg was moest blijken tijdens de wedstrijddagen. Het bleek niet genoeg, zo eerlijk moeten we zijn.

Anja Groot en ook Ingeborg Audenaerd konden zich prima staande houden in dit sterke deelnemersveld. Beide dames presteren tijdens de Wk’s van de laatste jaren prima en kunnen met recht tot de Internationale toppers worden gerekend.
Ingeborg was natuurlijk al Individueel wereldkampioene en Anja had hier een redelijke kans om hetzelfde te bereiken.

Ingeborg werd Individueel 11e en Anja behaalde uiteindelijk met een vakoverwinning en een vierde plaats in haar vak de meest zure 4e plaats in het Individuele klassement.

Het gaat allemaal vooral om het teamresultaat en met de resultaten van zowel Ingeborg als Anja ben je dan op weg naar een hele goede teamklassering. De uiteindelijk slechts 12e plaats geeft aan dat onze basis op dit moment simpelweg nog niet breed genoeg is.
Let wel, deze visserij is totaal verschillend met het vissen tijdens de Topcompetities waarin alle teamleden inmiddels een meer dan acceptabel niveau bereiken.
Het gebrek aan ervaring bij dit soort visserij als hier in Slovenie breekt ons op dus en dat is pijnlijk want dit was het echte vissen.

De Damescategorie blijft in Nederland nog een zorgenkindje. De aantallen deelneemsters tijdens TC’s verhogen niet echt en onlangs werd het eerste NK voor Dames zelfs afgelast bij gebrek aan voldoende belangstelling. Ook van de dames uit de Topcompetitie trouwens.
Soms vraag je jezelf weleens af waarin je in hemelsnaam zoveel energie steekt.

Nog even iets over de kampioenen. Engeland won hier en dat is niet zo vreemd, hoewel men na de eerste wedstrijddag maar een schamele 4 puntjes voor stond op ons. Na een geweldige tweede dag won men alsnog. Alle dames hebben ervaring met het vissen van Ierse festivals en die visserij was prima te vergelijken met wat we hier tegen kwamen. Dat zal dus geholpen hebben.
Tweede en derde werden respectievelijk Kroatie en Italie voor Hongarije en Tjechie, de wereldkampioenes van afgelopen jaar.

Prestatie van de week was voor de regerende Individuele wereldkampioene Jana Gresova die haar titel met succes wist te verdedigen. Hoe vaak zie je dat nu in de moderne wedstrijdvisserij?
Wanneer je eerst in Nederland bij een moeilijke brasemvisserij tweemaal de vakwinst behaalt en dan het jaar daarop bij een fantastische snelle visserij bij totaal andere omstandigheden en vissoorten nogmaals hetzelfde weet te presteren dan ben je simpelweg met recht de beste vrouwelijke visser op onze aardbol! Wat een prachtige prestatie! Petje af.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *