Wedstrijden

15-12 Huizen Haven

Vandaag weer een koppelwedstrijd, nu een uit de serie die Ton Post hier organiseert.
Het weer was behoorlijk zacht voor de tijd van het jaar dus ik verwachtte er best wat van op voorhand.

Kopplelmaat Simon vd Kolk en ik lootten nummer 2 en dat bleek op bijna dezelfde plek te zijn als waar ik vorige week had gevist. Een meter of 10 naar links zaten we nu.
Dat kwam goed uit want ik had een hoop nieuwe lijnen gemaakt voor vandaag en ik hoopte nu te kunnen zien dat “dit allemaal beter werkte”.

Het werd weer geen goede dag om een lang verhaal kort te houden. We vingen wel, in de eerste 2 uren zelfs best aardig, maar de vissen bleken nog kleiner dan die van afgelopen week. Tijdens de laatste uren van de wedstrijd werd het bovendien vechten voor wat visjes.

Het was me aan het einde van de wedstrijd duidelijk dat we vandaag niet voor de vakprijzen in aanmerking gingen komen en dat bleek te kloppen. We vingen uiteindelijk 8060 gram en bijna 11 kilo was de 2e en laatste vakprijs.

Ik miste minder aanbeten vandaag maar kreeg gewoon veel minder beet. Simon ving wel iets meer vis maar echt geweldig ging het ook daar niet.
We zaten in de kom en normaal is dat het beste stuk van het water. Nu bleek dat anders en Arjan klop en Jurgen Spierings vingen ruim 15 kilo waarmee men de wedstrijd won. Er waren daar nog meer leuke gewichten en zo was er al met al nog best leuk gevangen.

Al met al is het een moeizaam begin van mijn winterwedstrijden. Heel moeizaam. Dat kan ook eigenlijk moeilijk anders na zo’n driekwart jaar zonder een wedstrijd.
Dat moet beter en daarvoor komen er gelukkig meer dan genoeg mogelijkheden de komende weken met zowat iedere dag een wedstrijdje. Laat maar komen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *