Wedstrijden

15-12 Huizen Koppel Hengelsport Nijkerk

Na enkele weken vissen in andere havens had ik hier echt weer eens zin in.
Dit is totaal anders vissen dan in de jachthavens bij me in de buurt, niets is te vergelijken zelfs.
Ander haakaas, andere voermanier en andere vismanieren.
Alles is dus anders maar ook dit is prachtig vissen waar ik nooit genoeg kan krijgen.

Vaste koppelmaat bij deze wedstrijden is altijd Simon van der Kolk. Aan voorbereiding en fanatisme ontbreekt het dan in ieder geval niet en dat past perfect bij mij.

Ik had me onderweg in de auto zitten te bedenken dat we samen hier al heel wat hele mooie wedstrijden gevist hebben met heel vaak ook goede resultaten. Nou vandaag zou een van de mooiste dagen worden van allemaal.

We lootten nummer 13 als 3e koppel rechts van de houten brug. Een nummer waar Simon een tijdje terug al eens eerder had gezeten en hij zag het best zitten allemaal. Een goed teken.

We besloten te vissen “zoals altijd” wat inhoudt dat Simon zich concentreerde vooral op de lange afstand en dat ik “overal anders” zou vissen zodat we elkaar niet in de weg zouden zitten.
Vandaag was dat op 5 hengeldelen, op 8 meter en ook pal tegen de oever voor de baarsjes.

We verwachtten vooraf zeker geen supervangsten. In Huizen is al vaak gebleken dat na een koude periode de vangsten meestal niet super zijn meteen.

Het bleek al snel dat we dit niet zo verkeerd hadden gezien. Normaal gesproken gaat de dobber meteen na het begin op de lange afstand onder. Nu gebeurde dat ook. Drie keer om precies te zijn, 3 niet al te grote voorntjes, en daarna was het al over. Een teken aan de wand.

Bij mij op 5 hengeldelen duurde het even voordat ik af en toe beet begon te krijgen. Wel ving ik hele mooie voorns.

Gelukkig had Simon op de korte visafstand ook wat hennep gevoerd bij het begin van de wedstrijd. Hij kreeg namelijk ver weg amper beet en besloot na een uur om ook eens kortbij te proberen. Dit leverde enkele hele belangrijke vissen op.
Binnen vijf minuten ving Simon daar 2 voorns die bij elkaar 1600 gram wogen. Dat zijn vissen van een formaat dat je daar niet vaak ziet.
Toen hij de eerste van die voorns aan het scheppen was moest ik denken aan Frans Wulterkens die vorig jaar naast me  eens 2 van die vissen pal achter elkaar ving. Ik dacht nog iets van “het zal toch niet …?”. Ongelooflijk dat Simon na enkele minuten nog zo’n vis haakte.

Het werd zowieso meer een dag van bonusvissen dan van aantallen voor ons.
Uiteindelijk vingen we bij elkaar zo’n 80 witvissen en misschien 1 kilo baarsjes. Toch zat er op het eind ruim 14 kilo in onze netten. Daarbij enkele prachtige windes en ook enkele flinke baarzen.

Op een gegeven moment overtuigde Simon me ervan om eens op de 8 meter-afstand te proberen (waar ik na 2 cupjes hennep/casters bij het begin niks meer had bijgevoerd).
Ik had er eigenlijk maar weinig vertrouwen in om eerlijk te zijn maar gelukkig luisterde ik naar hem. Daar ving ik namelijk nog aardig wat vissen in het laatste uur.
Het was kortom een dag waarbij alles precies goed viel.

Dit gold ook voor de uitslag want ons gewicht bleek goed genoeg om het vak en ook de hele wedstrijd te winnen.
Echt een prachtige visdag.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *