Wedstrijden

15-2 Drimmelen Jachthaven

Deze haven is al de gehele winter lang het domein van Henk Kokke die wedstrijd na wedstrijd hier wint met het vangen van, vooral, baarzen.
Iedereen hier wordt er langzaamaan “hoteldebotel” van. Het duurde dan ook niet lang nadat ik arriveerde vanmorgen dat ik alweer de verhalen hoorde over de wedstrijd van de dag ervoor.
Ook nu weer had Henk zijn vak gewonnen, nu met ruim 6 kilo baarzen. Vorige week nog trouwens waren dat er ruim 11, en dat in 3 uurtjes vissen.
Daarbij moet ik hier dan ook nog even melden hier dat Henk dan in die tijd ook meestal nog even de tijd neemt om tussendoor een bakje koffie te gaan drinken in een van de cafe’s langs deze haven.
Zulke dingen zijn prachtige verhalen natuurlijk, en nog iets, ik vind het echt bijzonder knap dat Henk dit iedere keer weer weet te flikken hier.
Ik ken Henk al bijna zolang ik leef, Hij woont zelfs bijna in dezelfde straat van hetzelfde dorp. Hij mag dan alleen vooral plaatselijk vissen, ik ken weinig vissers met een beter visverstand.

Ik lootte zelf een van de kantnummers bij de zeilschool en wist meteen dat ik, behalve op baarzen, vol ging vissen op kleine vis vandaag. Zeker bij het enorm lage water van vandaag.

De organisatoren proberen er hier altijd echt alles aan te doen om de wedstrijden zo eerlijk mogelijk te maken en zo had men de “op papier mindere nummers” bij elkaar in een apart vak gezet om iedere visser zoveel mogelijk kans te geven om ergens voor te vissen.

Ik had zo’n nummer geloot dus en zoals ik al schreef was de tactiek duidelijk, zeker nadat ik had gezien hoe laag het water eigenlijk wel was.

Ik had wel wat wormen gevoerd voor de baarzen en ook enkele bolletjes voer gegooid om later in de wedstrijd tegen de bodem te kunnen vissen maar eerst en vooral was de tactiek om hoog in het water kleine vis te vangen.
Nou zo hoog in het water hoefde ik niet te vissen want er stond amper een meter water en in tegenstelling tot wat iedereen dacht bleef het water ook de gehele wedstrijd alleen maar verder zakken.

Het mochten dan kleine visjes zijn, ik had een heerlijke visdag.
Een bijzondere ook trouwens want hoewel ik misschien al wel 3 jaar geen alver meer gevangen heb ving ik vandaag zeker 3 kilo van die visjes tussen mijn andere visjes (windetjes en roofbleitjes) door gevangen. Prachtig!
Ik eindigde met 4900 gram. In totaal ruim 350 visjes. Gemiddeld zo’n 2 visjes per minuut dus en ja, zo vis ik best graag.

Om even de mogelijkheden van dit water aan te geven van deze winter, in de haven waar ik zat was 5200 gram het hoogste vangstgewicht, niet echt apart.
In de andere haven echter waren er,  behalve de ruim 11 kilo baarzen van, jawel,  Henk Kokke, (ook vandaag won hij weer dus) nog verschillende 9 kilo + gewichten.

Alles in 3 uurtjes gevangen dus en daarmee is niet bepaald iets mis mee dacht ik zo. Heerlijk gevist vandaag vooral.

Het beste nieuws? Het is carnaval en dat houdt in 2 extra visdagen hier. Ook morgen en overmorgen wordt er hier een wedstrijd gevist. Ik ga er zijn.


Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *