Wedstrijden

15-2 Huizen Haven

Vandaag de laatste van de serie koppelwedstrijden van deze winter die Hengelsport Nijkerk hier organiseert.
Allereerst is dit dan ook een mooi moment om Gert, Grace en de rest van het organisatie-team van harte te bedanken voor alle tijd en moeite die men ook dit jaar weer heeft gedaan voor ons vissers.
Zoiets wordt wel eens snel vergeten maar het is dankzij deze mensen dat we al heel wat leuke visdagen hebben beleefd in Huizen. Hartstikke bedankt!

Ik vis hier altijd samen met Simon vd Kolk en dat is zeker geen straf. We vullen elkaar goed aan volgens mij tijdens het vissen en met Simon als maat weet je dat het aan fanatisme zeker niet ontbreekt.
Het zit ons regelmatig ook zeker niet tegen wanneer we samen vissen en we mogen dan ook zeker niet klagen over de resultaten die we behaald hebben. Ook deze “jaarafsluiting” viel zeker niet tegen!

We lootten, of beter gezegd dat doet Frans Wulterkens altijd voor ons zodat we niet eerst naar Nijkerk hoeven te reizen, vandaag op nummer 8 en ik was nog onderweg in de auto toen ik dat hoorde.
Ik was op voorhand zeker niet enthousiast over dat nummer maar dat veranderde snel toen ik zag hoe de nummers waren uitgezet.
Nummer 8 bleek het laatste nummer aan de linkerzijde van de houten loopbrug en dat nummer lag nog een aardig eindje weg van die brug ook. Dat zag er veel beter uit als verwacht!

Vandaag stond er een belachelijke wind, precies in de lengte van het kanaaltje. Vissen op volle lengte was geen optie vandaag.
De maximale lengte die we konden bevissen was misschien een meter of 9 en zelfs dat was al een eigenlijk ondoenbare opgave. We gingen dus proberen om zoveel mogelijk kort te vissen.

Na een goed begin met enkele flinke grote voorns voor Simon bleven we eigenlijk de gehele wedstrijd redelijk goed beet houden. Simon ving aardig wat voorn en zelf ving ik behoorlijk veel baarzen.
Die baarzen waren niet al te groot maar er zaten heel veel vissen tussen van tussen de 40 en 80 gram en ook dat zijn natuurlijk best vissen die het gewicht opbouwen.
Ik kon die baarzen gelukkig ook behoorlijk kortbij vangen dus de wind leverde niet al teveel problemen op.

Uiteindelijk vingen we 12252 gram bij elkaar, ik schat toch wel ruim 200 vissen. Dat bleek niet alleen genoeg voor de vakwinst op deze dag maar ook voor de totale winst van de wedstrijd.

Normaal gesproken worden de laatste tijd de grootste gewichten rechts van de loopbrug gevangen maar vandaag waren daar de vangsten bijzonder matig. Apart.

Er was al met al zeker niet goed gevangen vandaag maar zelfs op dit soort dagen krijgt nog altijd iedereen volop beet.

In Huizen is het zowieso niet geweldig geweest deze winter, althans niet naar de begrippen van enkele jaren geleden. En toch ken ik maar weinig mooiere winter-visplekken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *