Wedstrijden

15-3 Drimmelen Jachthaven

Vandaag dan de laatste winterwedstrijd van deze winter. Het water stond behoorlijk laag nu en bleef tot aan het laatste uur alleen maar verder zakken. Het is gek maar juist zulke dingen kun je hier perfect zien aan waar het meest wordt gevangen.
Met name op dit soort momenten zijn diepere plekken die verder weg liggen van de oever altijd beter dan eerst gedacht. Vandaag bleek dat overduidelijk.

Ik lootte in hetzelfde vak als gisteren, pal tegen de oever, maar nu wat meer naar links en het werd al met al een van de moeizaamst wedstrijden van de gehele winter.
Gemiddeld waren de vissen veel kleiner dan normaal en nooit kreeg ik ze goed aan de praat. Er werd trouwens in dit gehele vak vandaag niet al te best gevangen. Peter Snoeren won dit vak met net 5100 gram. Voor de tweede plek in dit vak was vandaag net aan 3700 gram al genoeg. Mijn 3540 gram waren genoeg voor de 3e plaats. Was er dan zoveel minder gevangen?

Nee hoor, gemiddeld waren de vangsten nog steeds prima. Tegen de oever was welliswaar 7100 gram vandaag genoeg voor Bert van Gerwen om de wedstrijd te winnen maar verder waren er nog legio gewichten op verschillende plekken die maar net iets lager waren.

Ik denk al met al dat de vissers hier nog vaak gaan terugdenken aan deze winter met zijn goede vangsten. Er zijn hier namelijk heel wat prachtige wedstrijden gevist tijdens de afgelopen maanden.

Ik wil vanaf deze plek alle mensen bedanken die op de een of andere manier hebben meegeholpen bij het organiseren.
Zowel op de zaterdagmiddagen als op de zondagmorgens wordt er werkelijk alles aan gedaan om iedereen zoveel mogelijk kansen te geven op vis. Soms is dat best een puzzel maar in bijna alle gevallen is men daar ook nog eens prima in geslaagd. Het klopt hier gewoon allemaal prima!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *