Wedstrijden

15 en 16-5 Clinic Jeugd HSV DE Bleeken Vinkel

Deze afspraak kwam voort uit het federatieve Club-kampioenschap dat door de Federatie Zuidwest Nederland in 2012 werd georganiseerd.

Ik schreef al over de finaledag van toen maar vanaf dat moment lag er ook een afspraak dat ik een avond zou verzorgen bij de winnaars van toen, HSV De Bleeken uit Vinkel.

We hadden in onderling overleg besloten om de nadruk te leggen op de jeugd en zo was ik eerst op 15-5 aanwezig bij een theorie-avond en daarna de volgende dag op een van de jeugdwedstrijden.

Jeugd spreekt mij altijd bijzonder aan. “Jeugd wil niet meer vissen”, “Ze hebben tegenwoordig al zoveel andere dingen te doen”, ik ben ervan overtuigd dat deze termen niet nieuw zijn voor de lezers en dat ze die al (waarschijnlijk heel vaak) meerdere keren hebben gehoord.
Dat is natuurlijk allemaal ook wel gedeeltelijk waar misschien maar geloof me, er zijn wel degelijk jonge mensen die willen vissen. Het karpervissen is daarvan het beste voorbeeld waarschijnlijk.

Ook in het wedstrijdvissen zijn er echt wel jeugdvissers die meer dan zijn geinteresseerd. Ik zie dat overal in Nederland.
Zo snel er iemand in een vereniging met een goed beleid komt voor de jeugd dan zie ik in zo’n vereniging vaak tientallen jeugdvissers en vissters die daar meedoen. De goede voorlichting is daarbij bijzonder belangrijk natuurlijk. Zonder goede begeleiding wordt het moeilijk om plezier te beleven aan het vissen en verdwijnt daardoor weer de belangstelling.

Ik beleefde twee hele leuke avonden bij HSV De Bleeken. Er is eigenlijk geen mooier en meer dankbaar werk te bedenken dan het werken met jeugd.
Ook deze vereniging, waar enkele goede wedstrijdvissers heel veel tijd steken in het begeleiden van de jeugd, is weer een bewijs dat het op sommige plekken echt niet zo heel slecht is gesteld met de belangstelling van jeugdige vissers voor onze sport.

Mijn petje af voor deze mensen! Alleen op deze manier blijft “ons” gedeelte van de sport bestaan en worden er ook kwalitatief goede vissertjes opgeleid voor de toekomst.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *