Wedstrijden

16-11 Tubertini Day Ostellato Italie

Ik schreef gisteren al over het feit dat alle hengelsportbedrijven hier beter samenwerken als waar anders dan ook. Gezamenlijk verdeelt men dan ook het gehele (gigantische) Ostellato parkoers om op de zondag voor “de eigen” vissers een open wedstrijd te houden met daarbij na afloop een drankje en een hapje en een leuke prijsuitreiking.

Totaal ongepland kwam ik in de gelegenheid om zelf hieraan ook mee te vissen. Na de zaterdag-wedstrijd kwam Massimo Vezzalini, een goede kennis van me die ons team bij het WK voor Clubteams van afgelopen jaar fantastisch heeft geholpen, me vragen om samen met hem als koppel vandaag te vissen.

Natuurlijk was ik geïnteresseerd, het enige probleem was dat ik helemaal geen spullen bij me had, nog niet een haak. Dat blijkt dan ook allemaal geen probleem te zijn. Van de beurs werd een vis koffer “geplukt”, er werden snel allerlei andere materialen georganiseerd en ik kon vissen de volgende dag. Prachtig!

We deden het trouwens niet goed hoor. We kozen voor, achteraf, verkeerde vis afstanden en vingen wel een aantal blieken maar niks om potten mee te breken. Toch heb ik heerlijk gevist. Massimo Vezzalini is ook geen knullige visser trouwens, hij is regerend Italiaans kampioen zelfs. We hebben afgesproken om, wanneer de gelegenheid zich voordoet, hier een herhaling aan te geven.

Tubertini is een hengelsportbedrijf wat misschien wel de nummer 1 is in Italië. In allerlei verschillende soorten visserij sponsort men allerlei teams die dit jaar wel heel succesvol bleken. Het Lenza Emilliana Tubertini team won het Nationale Clubkampioenschap in de witvisserij en het bootvis team won het WK voor Clubteams in het zeevissen. Er waren bovendien nog andere titels die allemaal na afloop werden gevierd. Ook zoiets doen Italianen gewoon met stijl. Prachtig om te zien. Ik had dan ook een prachtig week-end zo kan ik iedereen verzekeren.

Nog even wat aantallen. Op de Tubertini Day visten in totaal 350 (Tubertini)vissers. Tegelijkertijd was er een Colmic-Day met 300 vissers, een Maver Day met 150 vissers, een Milo Day met 100 vissers en een Trabucco Day met ook wel 150 vissers. Tel simpelweg die aantallen vissers eens bij elkaar op. Van dat soort aantallen vissers kunnen wij toch niet eens dromen? Ik schreef het niet voor niks, de wedstrijdvisserij hier is van ongekend niveau!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *