Wedstrijden

16-2 Drimmelen Haven

In dit Zuidelijke gedeelte van Nederland is het natuurlijk nu carnaval en dan kan het zo maar gebeuren dat er op deze maandagmiddag gewoon dertig vissers hier voor dit wedstrijdje aanwezig zijn, zeker nu er goed wordt gevangen.

Er wordt ook echt goed gevangen de laatste weken hier. Het aparte daarbij is dat daar waar de meeste vissen nu worden gevangen nog maar een week of 6 geleden niet eens werd uitgezet omdat er juist niks te vangen was.
Waar toen het beste gedeelte van de haven was wordt nu niks meer gevangen.

Hoe dit nu kan? Ik kan maar een verklaring bedenken, de vissen zitten in ieder geval allemaal bij elkaar en wel daar waar de aalscholvers het moeilijkst kunnen of willen komen, onder boten dus en, hoe stom het ook mag klinken, zo dicht mogelijk bij de oevers en dus bij de mensen. Bizar eigenlijk.

Je ziet de laatste tijd trouwens overal dit fenomeen. Zo zag ik een tijdje geleden in een van de havens in Werkendam een woonark waaronder de vissen zo dicht tegen elkaar aan liggen dat je nog niet een made tussen 2 vissen in kon laten vallen zonder dat hij op het lijf viel van de vis eronder.
Werkelijk honderduizenden vissen liggen daar onder die boot, zo niet miljoenen. En hoe dieper onder de boot hoe groter de vissen.
Buiten de plaatsen pal tegen die woonark is daar verder op dit moment in die haven amper een vis te vangen.

Terug nu naar de wedstrijd van vandaag. Zowel in de Tussenhaven bij de Zeilschool als in de Oude Jachthaven lagen nummers en vandaag lootte ik een van de nummers in deze laatste haven pal tegen de oever, eigenlijk vlakbij de absolute “hotspots” van dit moment, pal bij het aanloopsteiger bij cafe Watersport. Beter kon bijna niet.

Ik hoefde niet lang te twijfelen over mijn kansen, ik kon de bodem zien van het water en ook volop vissen die net daarboven zwommen.

Het werd een prachtige vismiddag. Voorns en windes ving ik, niet al te groot gemiddeld, maar het aantal maakte dat wel goed. In totaal 278 stuks met een totaalgewicht van 11410 gram ving ik. Daarmee won ik het vak.

Genoeg voor de totaaloverwinning was het niet. Arie Roubos won vanmiddag met 12400 gram de wedstrijd.
Dat zijn toch prachtige gewichten voor 3 uurtjes vissen dacht ik zo.

Heerlijk gevist natuurlijk en wat opviel was dat er vanmiddag overal in deze haven gewoon goede gewichten werden gevangen.
In de Tussenhaven daarentegen waren de vangsten gemiddeld wat minder, waarschijnlijk door het nu extreem lage water.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *